logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Latarka Energizer HardCase Professional 2AA LED - wyłącza się

leny.555 27 Paź 2017 20:34 1782 5
REKLAMA
  • #1 16783398
    leny.555
    Poziom 10  
    Ocena: 23
    Witam,

Posiadam latarkę Energizer HardCase Professional 2AA LED. Latarka posiada dwa tryby świecenia - Hi (świeci mocniej) i LOW (świeci słabiej). W trybie Hi latarka świeci niestety tylko kilkanaście sekund. W trybie LOW świeci znacznie dłużej. Przypuszczam, że powodem usterki jest to, że przegrzewa się elektronika - który element nie wiem. W załączeniu przesyłam kilka zdjęć w tym jedno z elektroniką. Dioda LED posiada dosyć duży radiator aluminiowy.

Proszę o pomoc w temacie.
  • REKLAMA
  • #2 16784722
    michald88
    Poziom 7  
    Ocena: 9
    Spróbuj sprawdzić z inną "żarówką" ale o takich samych parametrach jak oryginał. Tak będzie najłatwiej zacząć.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16836184
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2804
    leny.555 napisał:
    Latarka posiada dwa tryby świecenia - Hi (świeci mocniej) i LOW (świeci słabiej). W trybie Hi latarka świeci niestety tylko kilkanaście sekund. W trybie LOW świeci znacznie dłużej.

Też mam tą latarkę, kiedyś nabytą na promocji BP. Objaw jaki opisujesz występuje przy wyczerpanych bateriach alkalicznych oraz w przypadku uzycia ogniw Leclanchego.
  • #6 16930264
    leny.555
    Poziom 10  
    Ocena: 23
    jdubowski napisał:
    leny.555 napisał:
    Latarka posiada dwa tryby świecenia - Hi (świeci mocniej) i LOW (świeci słabiej). W trybie Hi latarka świeci niestety tylko kilkanaście sekund. W trybie LOW świeci znacznie dłużej.

Też mam tą latarkę, kiedyś nabytą na promocji BP. Objaw jaki opisujesz występuje przy wyczerpanych bateriach alkalicznych oraz w przypadku uzycia ogniw Leclanchego.

Wielki dzięki - problem rozwiązany (jakże się okazał banalny - wystarczyła wymiana baterii). Latarka na pełnej mocy świeciła około 30 sekund potem przez około minutę się nie włączała ponieważ baterie były wyczerpane do zera (po tym czasie się reaktywowały i pozwalały na dalsze świecenie latarki przez krótki czas) Zamykam temat.
REKLAMA