Witam, jak w temacie: posiadam dekoder nbox hdtv biały i pilot od niego ma zepsuty przycisk wlaczania. Jak odpalic ten dekoder bez pilota?Pozdrawiam
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamPITERRR napisał:Witam. Pilot można naprawić jak nie reaguje na przycisk- są specjalne zestawy do naprawy pilotów.Tego dekodera bez pilota nie uruchomisz.
sanfran napisał:Może spróbuj włączyć w TV funkcje HDMI-CEC jeśli ja posiadasz. Pozwala ona sterować włączaniem i wyłączaniem dekodera przez telewizor po złączu HDMI.
ppp47676 napisał:A jak sie naprawia taki pilot bo mam nawet 2 takie z zepsutym przyciskiem wlaczania
ppp47676 napisał:Co znaczy ze sie załączy?
ppp47676 napisał:Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale jezeli to przez gumki i zrobie zwarcie na pilocie to ten przycisk zacznie dzialać?
ppp47676 napisał:Co znaczy ze "to sprzęt powinien Ci się załączyć ". ze pilot powinien sie wlaczyc, przycisk zadzialac czy co
andpol 33 napisał:Zacznij od czyszczenia. Obudowa do ciepłej wody+płyn do naczyń+szczoteczka do rąk. Płytka i guma spirytusem albo dyktą. Gumkę tęż można "wykąpać', ale trzeba to robić delikatnie, żeby jej nie porozrywać.
marqqv napisał:ppp47676 napisał:Co znaczy ze "to sprzęt powinien Ci się załączyć ". ze pilot powinien sie wlaczyc, przycisk zadzialac czy co
Tym śrubokrętem robisz styk zamiast gumki pod przyciskiem w pilocie czyli dotykając styków wymienionym śrubokrętem na płytce czy to power czy np. program 1 , 2 itd głos powinno się to dziać w dekoderze tunerze telewizorze . W tym urządzeniu od czego masz pilot . Jak działa w ten sposób pilot i przełącza , a jak jest z klawiaturą gumkami to nie więc
Wynika z tego że te gumki które nie mają styku z płytką są do wymiany .
ppp47676 napisał:Dekoder odpalony ale teraz inny problem, mimo ze wczoraj wszystko dzialali to teraz mam wszystkie kanały zablokowane
marqqv napisał:ppp47676 napisał:Dekoder odpalony ale teraz inny problem, mimo ze wczoraj wszystko dzialali to teraz mam wszystkie kanały zablokowane
To może nie zapłacone? Co to za dostawca ? To na pewno nie od "gumki"w pilocie
ppp47676 napisał:to tv z nc+ zaplacone bo wczoraj jeszcze szystko dzialalo a mam rok waznosci