Witam, jak w temacie: posiadam dekoder nbox hdtv biały i pilot od niego ma zepsuty przycisk wlaczania. Jak odpalic ten dekoder bez pilota?Pozdrawiam
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therePITERRR wrote:Witam. Pilot można naprawić jak nie reaguje na przycisk- są specjalne zestawy do naprawy pilotów.Tego dekodera bez pilota nie uruchomisz.
sanfran wrote:Może spróbuj włączyć w TV funkcje HDMI-CEC jeśli ja posiadasz. Pozwala ona sterować włączaniem i wyłączaniem dekodera przez telewizor po złączu HDMI.
ppp47676 wrote:A jak sie naprawia taki pilot bo mam nawet 2 takie z zepsutym przyciskiem wlaczania
ppp47676 wrote:Co znaczy ze sie załączy?
ppp47676 wrote:Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale jezeli to przez gumki i zrobie zwarcie na pilocie to ten przycisk zacznie dzialać?
ppp47676 wrote:Co znaczy ze "to sprzęt powinien Ci się załączyć ". ze pilot powinien sie wlaczyc, przycisk zadzialac czy co
andpol 33 wrote:Zacznij od czyszczenia. Obudowa do ciepłej wody+płyn do naczyń+szczoteczka do rąk. Płytka i guma spirytusem albo dyktą. Gumkę tęż można "wykąpać', ale trzeba to robić delikatnie, żeby jej nie porozrywać.
marqqv wrote:ppp47676 wrote:Co znaczy ze "to sprzęt powinien Ci się załączyć ". ze pilot powinien sie wlaczyc, przycisk zadzialac czy co
Tym śrubokrętem robisz styk zamiast gumki pod przyciskiem w pilocie czyli dotykając styków wymienionym śrubokrętem na płytce czy to power czy np. program 1 , 2 itd głos powinno się to dziać w dekoderze tunerze telewizorze . W tym urządzeniu od czego masz pilot . Jak działa w ten sposób pilot i przełącza , a jak jest z klawiaturą gumkami to nie więc
Wynika z tego że te gumki które nie mają styku z płytką są do wymiany .
ppp47676 wrote:Dekoder odpalony ale teraz inny problem, mimo ze wczoraj wszystko dzialali to teraz mam wszystkie kanały zablokowane
marqqv wrote:ppp47676 wrote:Dekoder odpalony ale teraz inny problem, mimo ze wczoraj wszystko dzialali to teraz mam wszystkie kanały zablokowane
To może nie zapłacone? Co to za dostawca ? To na pewno nie od "gumki"w pilocie
ppp47676 wrote:to tv z nc+ zaplacone bo wczoraj jeszcze szystko dzialalo a mam rok waznosci