logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pinnacle Studio 9 na Windows 10 64-bit - Płyta DVD pozostaje czysta po nagraniu

tomaszhod 29 Paź 2017 10:07 768 4
REKLAMA
  • #1 16786295
    tomaszhod
    Poziom 9  
    Ocena: 21
    Witam. Jak w temacie. Pinnacle studio 9 i zainstalowany windows 10 64 bit.
    Wszystko działa, tworzy scenki filmy też ale jak trzeba nagrać płytę DVD to pokazuje jakby nagrywał, wszystko przebiega niby prawidłowo, po czym nagrywarka wypluwa płytę, program twierdzi, że nagranie "success full" ale płyta jest czysta.
    Gdzieś słyszałem, że program tworzy obraz płyty ale nie wiem gdzie go zapisuje bo nic takiego mu nie ustawiałem.
    Poproszę o pomoc ale tak łopatologicznie. Na wszelki wypadek :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16790997
    tomaszhod
    Poziom 9  
    Dostałem go od osoby, która dużo na nim, pracowała. Po zainstalowaniu win 10 też miała ten sam problem. Zawołała sepca który to ustawił. Ponoć on gdzieś zapisuje obraz płyty i trzeba ja z tamtego poziomu dopiero wypalić. Ale osoba ta jest starsza i nie pamięta co i jak.
  • REKLAMA
  • #4 16791085
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1076
    Konieczne jest zapoznanie się z instrukcją obsługi na str. 208 rozpoczyna się opis jak zrobić własny film na DVD.
    Jeśli film został utworzony jako AVI to można go zwyczajnie nagrać na płytę jak każdy plik. DVD musi być wygenerowany w MPEG.
    Film został poprawnie utworzony? Działa z HDD, tylko nie można nagrać na DVD?
    Były instalowane jakieś uaktualnienia do programu Pinnacle?
    tomaszhod napisał:
    Gdzieś słyszałem, że program tworzy obraz płyty

Można wybrać w ustawieniach zanim wybierze się create disk.
  • #5 16791167
    tomaszhod
    Poziom 9  
    Pnnacle 9 !!! Kiedy był wypuszczany nie było windowsa 10. Jaka instrukcja? Według instrukcji można zgrać film do pliku lub bezpośrednio utworzyć płytę DVD. Problem, że tego on własnie bezpośrednio nie robi tylko gdzieś to ukrywa. Owszem można zgrać film do AVI czy innego formatu i nagrać płytę. Tak na razie robię, ale w ten sposób nie można nagrać okna menu. Program pod win 7 działa bez problemów.
    Program oryginał z płyty

Dodano po 15 [minuty]:

Mam tak ustawione. "Zgraj bezpośrednio na dysk" i tak jak widać na rysunku. Program teoretycznie nic nie informuje, że cos mu się nie podoba. Zachowuje się jakby nagrywał. Kiedy nie włożę płytki monituje o jej braku. W nagrywarce dioda zapisu mruga kiedy niby nagrywa. A płyta wychodzi czysta.
    Załączniki:
    • Pinnacle Studio 9 na Windows 10 64-bit - Płyta DVD pozostaje czysta po nagraniu obraz.jpg (215.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA