logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór nagrywarki DVD - na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Tomolej 07 Sie 2005 23:04 1299 7
REKLAMA
  • #1 1715338
    Tomolej
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Mam problem ponieważ chcę kupić nagrywarkę DVD ale nie wiem naprawde ktora mam wybrać, jest tak duża liczba tego sprzętu na rynku, że mam nielada problem, prosze o dobre rady i pomoc, cena ma mniejsze znaczenie niz jakosc
    dzieki z gory
    ToMeK
  • REKLAMA
  • #2 1715376
    Umarakuku
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    NEC 3540A - szybka, w miarę wydajna i bezawaryjna nagrywarka DVD, za przystępną cenę około 200 złotych.
    Nie pchaj się w żadne szajsungi, eldżiki, benq, liteony (ta firma robiła dobre nagrywarki cdrw, ale dvdrw to czysta porażka)

BTW: ile kasy masz na nagrywareczkę ? Jak około 300 złotych to można o jakimś plextorku pomyśleć.
  • REKLAMA
  • #3 1715380
    dudiopa
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Dwie firmy Nec i LG są na wysokim poziomie jeżeli chodzi o jakość .
    Na pewno musisz zwrócić uwagę na warunki serwisowe a z tego co ja się orientuje obie maja gwarancje typu od drzwi do drzwi a LG wymienia jeżeli się napęd już popsuje na nowy model nie naprawiaja.Moim cichym pretendentem jest LG.
  • REKLAMA
  • #4 1715411
    Tomolej
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Mam około 400 zl na nagrywarkę ale jak trzeba bedzie wiecej dac to wolę dołożyć pare groszy i kupić coś solidnego niż żałować zakupu tylko dlatego ze było coś taniego
  • REKLAMA
  • #5 1715450
    SETHH1
    Poziom 11  
    Z własnego długiego doświadczenia polecam Pioneera np DVR-110D
    (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13579)
    Sam miałem model 104 potem 106D, teraz mam 108D i nigdy nie miałem awarii, a raczej nie były oszczędzane,szczera rada resztę olej :D
    pozdro
  • #7 1717025
    spiro
    Poziom 11  
    jesli masz troche kasy to polecam plextor px716
    (jakbym mial to bym to wzial)

jesli troche mniej to:

pioneer 109
    plextor px740A
    nec nd-3540A
    lub lg 4163B (w sklepie mi doradzili tez jestem przeciwko lgkom)...

co wy o tym sadzicie bo chce sobie w najblizszym czasie kupic a nie wiem ktore wybrac...
  • #8 1719227
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat wyboru nagrywarki DVD zwrócono uwagę na kilka istotnych aspektów. Przede wszystkim rekomendowane są modele NEC 3540A oraz Pioneer DVR-110D i 109 ze względu na niezawodność, szybkość i jakość nagrywania. NEC 3540A jest polecany jako wydajny i bezawaryjny sprzęt w przystępnej cenie około 200-300 zł. Pioneer wyróżnia się trwałością i dobrymi opiniami użytkowników, a modele 104, 106D, 108D oraz 109 są często wymieniane jako solidne wybory. Plextor, zwłaszcza modele PX716 i PX740A, jest wskazywany jako sprzęt z wyższej półki, godny rozważenia przy większym budżecie. Wśród marek wymieniono także LG, które oferuje dobre warunki serwisowe, w tym gwarancję door-to-door oraz wymianę uszkodzonych napędów na nowe modele, choć opinie na temat jakości ich nagrywarek są mieszane. Ważne jest zwrócenie uwagi na warunki gwarancji i serwisu. Cena jest mniej istotna niż jakość i niezawodność urządzenia. Dodatkowo pojawiła się sugestia, by unikać marek takich jak Samsung, BenQ i Lite-On ze względu na niższą jakość nagrywarek DVD.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA