Witam!! Chciałbym sobie kupić nagrywarke DVD, tylko nie mam pojęcia jakiej firmy. Chciałbym kupić do 230 zł. Chciałbym żebyście mi polecili jakąś dobrą?? Dzięki
Też nie polecam Liteon-ów - mamy wprawdzie tylko nagrywarki CD, ale skoro CD są złe, to co z DVD?
Do DVD mamy tu Philipsa, i nie ma problemów, i chyba jeszcze kolega ma LG, i też jest OK.
ja mam już 3 lata liteon-a tylko COMBO i jestem zadowolony ani razu nie zawiodła natomiast kolega miał LG i dość często rozwalała płyty w serwisie mu powiedzieli że wszystko ok ale nadal płyty rozwalała lub w środku nagrywania alert: zapis zakończony niepowodzeniem
być może była wadliwa ? benq ?... ja nie polecam kolega nagrywał audio cd i płyty nie dało sie słuchać
Witam. A ja mam pytanie o możliwości kopiowania oryginalnych płyt DVD. Wiem, że LITEON pomijał zawsze wszystkie zabezpieczenia. Tak przynajmniej było z nagrywarkami CD. Może ktos dać znaj jak to jest w przypadku Nagrywarek DVD. pzdr.
witam
mam LG- GSA-4167B dvd nagrywarke.zrobilem kopie moich dokumentow.2 plyty.praktycznie nie uzywam.ale ostatnio zrobila sama upgarde z sieci biosa .to nowy sprzet po co?.
w opisie przy zakupie miala nagrywac wszystke plyty pewnie i tak jest.po co sie denerwowac, jak w potrzebie ze nagrywarka nie dziala
kazda z nowych nagrywarek w cenie do 230 jest ok,
nie oczekujmy wodotryskow lite-on glosny, ale wszystko odczyta NEC i PIONEER siuperowe lg - mialem 4 (z czego 3 w serwisie) - odradzam, choc slyszalem ze sie poprawily,
Samsung - cichy - W162 takiego mam
✨ Dyskusja dotyczy wyboru nagrywarki DVD do 230 zł. Użytkownicy polecają modele NEC 4550, Benq 1650 oraz Plextor PX-716A jako solidne i niezawodne. LiteOn budzi mieszane opinie – niektórzy są zadowoleni, inni odradzają ze względu na awaryjność i problemy z jakością nagrań, zwłaszcza audio CD. LG również ma zwolenników, ale pojawiają się opinie o częstych awariach i problemach z nagrywaniem, choć nowsze modele mogą być lepsze. Philips i Samsung (model W162) są wymieniane jako alternatywy, przy czym Samsung cechuje się cichą pracą. Wskazano, że nagrywarki LiteOn mogą omijać zabezpieczenia płyt DVD, co jest istotne przy kopiowaniu oryginałów. Zaleca się korzystanie z oprogramowania DVD Idle do kopiowania zabezpieczonych płyt. Ogólnie, w cenie do 230 zł można znaleźć dobre nagrywarki, ale należy liczyć się z ograniczeniami i różnicami w jakości oraz awaryjności poszczególnych marek i modeli. Wygenerowane przez model językowy.