logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką nagrywarkę DVD wybrać do 120 zł? Opinie o LG i inne marki

mlody.ldz 17 Gru 2007 21:51 1986 10
REKLAMA
  • #1 4598752
    mlody.ldz
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam !

A więc chciałbym na gwiazdkę sprawić komuś nagrywareczke DVD. Chciałbym się dowiedzieć na co musze zwrócić uwagę ? Jaką firmę wybrać ? (osobiście zawsze miałem LG i nie narzekałem, ale chce poznać opinię innych osób) w sumie laser prędzej czy później i tak padnie, więc może zwrócić uwagę na największy okres gwarancji?. Do wydania mam jakieś 120 zł.

Dziękuje za pomoc, pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :D
  • REKLAMA
  • #2 4598780
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Nie ma znaczenia. Wszystkie sa tak samo slabe, i maja okreslony czas zycia taki, jaki jest okres gwarancji.
  • #3 4598836
    immola
    Poziom 13  
    W tym przedziale cenowym nie polecam Liteona.
    Warta uwagi jest nagrywarka Samsunga.
    W tej cenie kupisz nawet nagrywarkę DVD Asusa w pudełku z LightScribe. Będzie wyglądało efektownie na prezent i będzie dobre jakościowo. 2 moich znajomych używa takiej nagrywarki i są zadowoleni.

Ja mam nagrywarkę DVD AOpen. Ma już 4 lata. Dałem za nią wtedy po znajomości (!!) 800zł. Działa mi do dzisiaj. Niestety nagrywa płyty DVD tylko z + i prędkością 4x. Z tym da się żyć. Nie ma problemu z zakupem płyt.

Jeśli pudełko nie jest ważne, to mimo wszystko polecam Samsunga.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4598837
    phoe
    Poziom 29  
    Ocena: 56
    Pioneera 212(SATA) lub 112(ATA) weź, Pioneer ma dużo większą żywotność od LG/Samsung/Lite-on i itp.
  • #5 4598897
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 4598900
    immola
    Poziom 13  
    Najlepiej sprawdź ranking:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    To co piszemy to nasze opinie ale mimo wszystko nie polecam Liteona.
  • REKLAMA
  • #7 4598924
    phoe
    Poziom 29  
    A ja polecam zajrzeć naAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany a nie jakiegoś Chipa, który był zresztą kilka razy oskarżany za nie prawdziwe recenzje.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #8 4598936
    immola
    Poziom 13  
    phoe napisał:
    A ja polecam zajrzeć na (...) a nie jakiegoś Chipa, który był zresztą kilka razy oskarżany za nie prawdziwe recenzje.

Szanuję Twoją wypowiedź, ale mimo wszystko nie należy "gasić" pomocy od innych forumowiczów. Postaraj się następnym razem poprawnie pisać linki.

Pozdrawiam Cię serdecznie.
  • #9 4598995
    phoe
    Poziom 29  
    immola napisał:
    Zapraszam do zapoznania się również z tym artkułem:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

A ja gratuluje za wklejenie artykułu sprzed ponad 2 lat.
  • #10 4599440
    wada

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 731
    A ja polecam cichą, szybką i niezawodność NECa - za wyjątkiem modelu Optiarc AD-7170A który jako pierwszy pojawił się po połączeniu Sony i NECa.
    Konto firmowe:
    Elefant
    Wagonowa 34, Wrocław, 52-231 | Strona WWW: literyzmetalu.pl
  • #11 4600740
    mlody.ldz
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Dziękuje bardzo za pomoc w efekcie decyzja padnie na jakiś model LG albo Asusa

Pozdrawiam mlody.ldz !

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji dotyczącej wyboru nagrywarki DVD do 120 zł zwrócono uwagę na kilka istotnych aspektów. W tej cenie większość urządzeń ma ograniczoną żywotność, zbliżoną do okresu gwarancji. Nie poleca się nagrywarek Lite-On ze względu na jakość. Warto rozważyć modele Samsunga, które oferują dobrą jakość i atrakcyjne opakowanie, np. Asus z funkcją LightScribe, ceniony za estetykę i niezawodność. Pioneer (modele 212 SATA i 112 ATA) wyróżnia się dłuższą żywotnością w porównaniu do LG, Samsunga i Lite-On. NEC jest również polecany ze względu na cichą pracę i niezawodność, z wyjątkiem modelu Optiarc AD-7170A. LG jest często wybierany i ma pozytywne opinie, choć nie jest najlepszy pod względem trwałości. Przy wyborze warto zwrócić uwagę na okres gwarancji oraz kompatybilność z różnymi typami płyt DVD (+/-). Ostatecznie rekomendacje skupiły się na modelach LG i Asus jako dobrym kompromisie jakości i ceny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA