logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualizacja ESP8266 8Mbit z obsługą komend AT - szukam sprawdzonych plików

rekinisko 03 Lis 2017 15:38 1896 3
REKLAMA
  • #1 16798504
    rekinisko
    Poziom 22  
    Ocena: 142
    Witam. Czy ktoś z Was posiada i udostępni komplet spakowanych i sprawdzonych plików do aktualizacji modułu ESP8266 z układem 8Mbit? Chodzi mi o to aby uruchomić poprawne działanie komend AT. Może też być kopia całego flesza, mam programator. Spędziłem sporo czasu na poszukiwaniu najnowszej wersji i albo nie da się pobrać jakiegoś pliku albo nie podają adresów jakie trzeba wpisać przy konkretnym pliku, do tego po całości zamieszali w wielkościami fleszy. Niech ktoś wrzuci działający zestaw wraz z opisem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16798659
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 16799938
    rekinisko
    Poziom 22  
    Ocena: 142
    Flasher mam w wersji 3.6.1.0, adresy ustawione, pliki próbowałem z różnych wersji, wgrywają się ale na końcu jedynym efektem jest to, że ESP odsyła mi komendy które odebrał. Uszkodzony raczej nie jest bo działa połowicznie na starym wsadzie, odpowiada na komendy prawidłowo, widzi sieci tylko się z żadną nie łączy. Nie mam pomysłu.

Już doszedłem gdzie był błąd, mój błąd. Poprzednia wersja wymagała wysłania na końcu linii tylko $0D i się rozleniwiłem a te nowe wymagają $0D$0A (CR i LF). Wszystkie poprzednie które odpowiadały tym samym na komendy były ok. Już się łączy z siecią.
  • #4 16800045
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA