logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mikrofon w Razer Kraken Mobile nie działa po aktualizacji sterownika audio

Sramzes 03 Lis 2017 20:19 1200 2
REKLAMA
  • #1 16799139
    Sramzes
    Poziom 2  
    Witam, posiadam słuchawki razer kraken mobile które mikrofon mają wbudowany w ten kabelek. Słuchawki są tylko na pojedynczego jacka. Kupiłem adapter który dzieli jacka na 2 wejścia od mikrofonu i od słuchawek. Problem tkwi w tym że po podłączeniu obu jacków do komputera, działa tylko dźwięk a mikrofon już nie, ALE po przywróceniu starej wersji sterownika (High Definition Audio) mikrofon zaczyna normalnie działać oraz co najważniejsze komputer zaczyna wykrywać moje słuchawki nie jako "głośniki" tylko we właściwościach dźwięku pokazane są normalnie jako słuchawki. Jak mogę zmienić to by komputer normalnie wykrywał mi wejście jako słuchawki a nie głośniki bez usuwania sterownika? Bo tylko tak działa mi mikrofon.
    Mikrofon w Razer Kraken Mobile nie działa po aktualizacji sterownika audio
  • REKLAMA
  • #3 16799762
    Sramzes
    Poziom 2  
    Ten screen jest już po zaktualizowaniu sterowników ale po usunięciu sterownika jest praktycznie tak samo z tym że mam dodatkowy mikrofon który jest wyłączony. Próbowałem już wszystkiego przeinstalowywałem sterowniki, zmieniałem miliard razy ustawienia mikrofonu. Dodam że mam taki "pilot" przy słuchawkach którymi można przewijać/zatrzymywać muzykę etc. i po wciśnięciu przycisku na tym pilocie słyszę kliknięcie i poziom głośności mikrofonu na to reaguje. Czyli zamiast słyszeć swój głos to słyszę tylko kliknięcia z tego pilota. Tak jak mówiłem po odinstalowaniu sterowników przy podłączeniu automatycznie mi wykrywa jako słuchawki a nie głośniki.Mikrofon w Razer Kraken Mobile nie działa po aktualizacji sterownika audio
REKLAMA