logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw komputerowy do gier i filmów z monitorem i głośnikami do 4000zł

TheShoGi 03 Lis 2017 21:43 618 8
REKLAMA
  • #1 16799431
    TheShoGi
    Poziom 8  
    Witam serdecznie :)
    Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zakup komputera PC. Problem mam taki że niespecjalnie się na tym znam. A na allegro boje się że kupię jakis szajs :D
    Moglibyście polecić jakiś zestawik z monitorem i głośnikami do 4000zł?
    myszkę i klawiature już sobie dobiorę sam

Komputer będzie przeznaczony głownie do grania i oglądania filmów.
    Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 16799459
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16800260
    MiernikZKauflanda
    Poziom 20  
    Ocena: 60
    @Kindlyyy po co pchać 6 rdzeni do komputera do filmów i gier? Lepiej dać inną płytę pod socket 1151 i procesor Pentium G4560 (chyba, że będzie potrzebny mocniejszy, na razie nie wiemy w jakie gry Autor chce grać). No i będzie chyba można przyoszczędzić na RAM-ie i grafice.

Do Autora: czy używane części mogą być???
  • #7 16800818
    TheShoGi
    Poziom 8  
    GIerki pokroju wiedzmin 3, gta V, i nowe które będą wychodzić. CHciałbym żeby ten komp posłużył mi już na pare lat. Dodatkowo (jeśli to ma znaczenie) chciałbym żeby przy wielu procesach jednocześnie (kilkanaście zakładek w przeglądarce, gra,film) w miare mi nie klatkował i się je wieszal :) pozdrawiam

Wolałbym nowe części. Dobre używki pewnie cięzko dostać
  • REKLAMA
  • #8 16801395
    Kindlyyy
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    No to 6 rdzeni jest idealne do tego żeby grać i mieć coś odpalonego w tle np. Przeglądarkę.
  • #9 16802310
    MiernikZKauflanda
    Poziom 20  
    Ocena: 60
    Kindlyyy napisał:
    No to 6 rdzeni jest idealne do tego żeby grać i mieć coś odpalonego w tle np. Przeglądarkę.

Fakt, do wielozadaniowości są lepsze. Tutaj Ryzen będzie lepszy.

TheShoGi napisał:
    Wolałbym nowe części. Dobre używki pewnie cięzko dostać.

Zależy co kupujesz. Procesory i RAMy można kupować, bo się nie psują tak szybko (z tego co wiem na RAMy producenci czasami dają dożywotnie gwarancje). Można też karty graficzne kupować albo jakieś tańsze podzespoły (np. nagrywarki, karty rozszerzeń) bądź też obudowy (nie trzeba mieć wyspecjalizowanego sprzętu żeby wiedzieć czy jest sprawna :D ). Nie powinno się kupować używanych dysków i zasilaczy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje zestawu komputerowego do gier i filmów, w tym monitora i głośników, w budżecie do 4000 zł. W odpowiedziach pojawiają się sugestie dotyczące komponentów, w tym procesorów, pamięci RAM oraz kart graficznych. Wskazano na znaczenie liczby rdzeni procesora dla wydajności w grach oraz wielozadaniowości. Użytkownik preferuje nowe części, obawiając się zakupu używanych komponentów. Proponowane są różne konfiguracje, w tym procesory Intel Pentium G4560 oraz Ryzen, a także sugestie dotyczące głośników stereo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA