logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór multimetru do 50zł - Uni-T UT132C czy UT33C

morfeusz9510 08 Lis 2017 03:01 2595 7
REKLAMA
  • #1 16808668
    morfeusz9510
    Poziom 9  
    Co polecacie Uni-T UT132C czy ut33c czy może coś innego?
  • REKLAMA
  • #2 16808670
    bearq
    Poziom 39  
    Ocena: 1609
    Ja bym polecił M890 z Uni'ta. Mam od kilku lat oryginała i bardzo go sobie chwalę, w tym czasie wyrzuciłem chyba kilka sztuk popularnych DT9205 w których masowo padały przełączniki zakresów. Przewody też od razu do wymiany gdzie w Unicie do tej pory siedzą oryginały. Za te pieniądze nic lepszego nie znalazłem.
  • REKLAMA
  • #3 16830739
    Witek_2
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    Cena multimetru w większości przypadków przekłada się na jakość i dokładność multimetru.
    Zajrzyj na stronę:
    https://www.youtube.com/watch?v=3YdOdJMfkww
    Wideo blog prowadzi bardzo rzeczowy człowiek, którego osobiście uważam za profesjonalistę. Mam nadzieję, że ten materiał pomoże Ci wybrać sprzęt dostosowany do twoich potrzeb.
  • #4 16832175
    ^ToM^
    Poziom 42  
    Ocena: 2934
    morfeusz9510 napisał:
    Co polecacie Uni-T UT132C czy ut33c czy może coś innego?

Pewnie że coś innego! Poszukaj wyrobów innej marki niż UNI-T. Nawet tu niedawno były wątki co kupić poniżej 100 zł i podawaliśmy wiele przykładów.

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 16837484
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    M890 miałem. Zły nie był, ale rewelacji też nie było. Awaryjnie mam mierniki cyfrowe kupione po 5 PLN na giełdzie, jakieś 3 sztuki. Jako wskaźniki starczą.

Ten z linka aliexpres wygląda ciekawie. Jak znam życie- kable do wymiany, bo będą cieniutkie żyły i izolacja szybko popęka na końcówkach. Układ scalony zapewne jako kostka zalana glutem.

Chcąc mieć dobry sprzęt musisz zapłacić. Myślę, że więcej niż 50 PLN. Nie napisałeś co chcesz mierzyć, jak często będziesz używać, jakie masz doświadczenie.

Te jakie proponujesz to zwykłe dziadostwo, które podobne możesz kupić dużo taniej. Ale nie da się ukryć, wyglądają profesjonalnie .
  • #7 16837528
    XnIcRaM
    Poziom 17  
    Ocena: 57
    keseszel napisał:
    Ten z linka aliexpres wygląda ciekawie. Jak znam życie- kable do wymiany, bo będą cieniutkie żyły i izolacja szybko popęka na końcówkach.

Użytkuję od roku, nie leży w szufladzie, kable są ok i nie zanosi się na rychłą potrzebę ich wymiany.

keseszel napisał:
    Układ scalony zapewne jako kostka zalana glutem.
    Szczerze mówiąc nie wiem w czym to przeszkadza.

Jeśli miałbym coś zarzucić temu miernikowi to to że jest powolny, to znaczy że wynik pomiaru pokazuje się na wyświetlaczu z sekund owym opóźnieniem. Jestem z niego bardzo zadowolony. Polecam obejrzeć jego recenzje na YT i proszę pamiętać że jest to miernik za kilkadziesiąt złotych.
  • #8 16837805
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 558
    Co mam mu do zarzucenia? Nic. Zwróciłem tylko uwagę na pewne uciążliwości związane z używaniem taniego miernika. Co do glutu- byłem przyzwyczajony do naprawy takich mierników. Czasem zdarzało się skreszować miernik cyfrowy i wymieniając ICL mozna było go przywrócić do życia. Moja pierwsza cyfrówka kosztowała 150 PLN i patrząc dziś nie była ŻADNĄ rewelacją. A z MUC 2000 w pracy obchodziliśmy się jak z jajkiem.. Ale to inne czasy.. Dziś opłaca się kupić nowy niż naprawiać stary.. Sorki , offtopic się zrobił ;-), ale nie chciałem by wyszło, że się niepotrzebnie czepiam.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono wybór multimetru w przedziale cenowym do 50 zł, koncentrując się na modelach Uni-T UT132C i UT33C. Użytkownicy polecają również inne modele, takie jak M890 oraz RM101, wskazując na ich jakość i trwałość. Zwracają uwagę, że cena multimetru często odzwierciedla jego jakość i dokładność pomiarów. Wiele osób sugeruje, że tańsze modele mogą być mniej niezawodne, a ich kable wymagają wymiany. Wskazano również na znaczenie doświadczenia użytkownika oraz specyfiki pomiarów, które zamierza wykonać.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA