logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres FRANKE Spectra S menu? - Jak wejść w w ustawienia ekspresu ?

DawiDD 08 Lis 2017 15:45 2613 6
REKLAMA
  • #1 16809581
    DawiDD
    Poziom 28  
    Ocena: 335
    Witam
    Posiadam Ekspres FRANKE SPECTRA S i nie mogę sobie poradzić z wejściem w ustawienia tego ekspresu. Czy żeby wejść w menu jest niezbędna karta "Adjust Plus" czy może do menu wchodzi się jakaś kombinacja klawiszy? Karty przy zakupie niestety nie dostałem. Będę wdzięczny za pomoc
    Instrukcja z tego modelu jest tutaj ale nie bardzo sie w niej łapę
    http://www.cruiseshipservice.com/wp-content/u...16/08/Spectra-S-Operating-Instructions-CF.pdf
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16812474
    DawiDD
    Poziom 28  
    A do czego jest port USB w ekspresie? Czy da sie go jakimś softem z poziomu pc obsłużyć?
  • REKLAMA
  • #4 16841507
    DawiDD
    Poziom 28  
    Kupiłem kartę Adjust Plus ale po wsadzeniu wyskakuje błąd e052 i komunikat sprawdź kartę. Sprawdzałem styki i czujnik od karty - są ok. Co może być nie tak ze ekspres nie chce wejść w manu ?
  • REKLAMA
  • #6 16843270
    DawiDD
    Poziom 28  
    Softu do franke nie posiadam wiec reset z poziomu komputera będzie niemożliwy.
    A nie ma na elektronice gdzieś przycisku reset? Na płycie frontowej z wyświetlaczem co prawda takiego przycisku nie znalazłem, ale jest bateria CR2032. Czy ona służy tylko do podtrzymania daty i godziny czy może tez ustawień? I druga sprawa - jeśli ją wyciągnę to czy ekspres przywróci nastawy fabryczne tj będzie wydawał napoje zgodne z opisem na oryginalnej kartce z frontu kolo przycisków? Kiedyś po takim resecie w Swiss Egro przestała mi działać lodówka, a napoje były całkowicie inne od tych zapisanych wcześniej. Parę godzin siedziałem zanim ustawienia przywróciłem do poprzednich.
  • #7 16860285
    DawiDD
    Poziom 28  
    Dostałem druga kartę. Ekspres z tą działa

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający ekspres FRANKE SPECTRA S ma problem z dostępem do ustawień urządzenia. Zadał pytanie, czy do wejścia w menu niezbędna jest karta "Adjust Plus", której nie otrzymał przy zakupie, czy może istnieje inna kombinacja klawiszy. Odpowiedzi wskazują, że karta jest potrzebna i jest to imienna karta serwisanta. Użytkownik próbował zakupić kartę, ale napotkał błąd e052. Inni użytkownicy sugerują wykonanie tzw. miękkiego resetu przez podłączenie do komputera, co nie jest możliwe dla pytającego, ponieważ nie ma odpowiedniego oprogramowania. Pojawiły się również pytania o funkcję portu USB oraz o możliwość resetu ustawień poprzez wyjęcie baterii CR2032. Ostatecznie, użytkownik otrzymał drugą kartę, która działa poprawnie z ekspresem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA