logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konsola Windows (cmd) i uruchamianie skryptów .bat jako procesy

kajoj 13 Lis 2017 23:03 5673 5
REKLAMA
  • #1 16820305
    kajoj
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam,

Chciałbym zapytać kolegów, drążących ten temat, bo ja mam podobny problem. A mianowicie:
    - mam plik *.bat, który uruchamia na komputerze proces tworzenia raportów (w excelu), plik uruchamiany jest przez Harmonogram zadań,
    - do tej pory jak aplikacja działa na WinXP wszystko działało, obecnie zaktualizowałem to do Win10 i już nie działa jakbym chciał,
    - objaw jest taki, że jak klikam bezpośrednio w plik *.bat to uruchamia i nadpisuje mi prawidłowo pliki, jeżeli wykonuje to Harmonogram zadań, to program jest wykonywany, ale pliki raportu nie są nadpisywane...
    I za bardzo nie wiem o co chodzi...

Może ktoś spotkał się z takim problemem ??

Z góry dzięki za ewentualne podpowiedzi...

Wydzieliłem jako nowy temat.
    Nie podpinaj się pod cudze wątki. Powoduje to bałagan na forum.
    RADU23
  • REKLAMA
  • #2 16820427
    djtommy
    Poziom 24  
    Ocena: 41
    kajoj napisał:
    Witam,

Chciałbym zapytać kolegów, drążących ten temat, bo ja mam podobny problem. A mianowicie:
    - mam plik *.bat, który uruchamia na komputerze proces tworzenia raportów (w excelu), plik uruchamiany jest przez Harmonogram zadań,
    - do tej pory jak aplikacja działa na WinXP wszystko działało, obecnie zaktualizowałem to do Win10 i już nie działa jakbym chciał,
    - objaw jest taki, że jak klikam bezpośrednio w plik *.bat to uruchamia i nadpisuje mi prawidłowo pliki, jeżeli wykonuje to Harmonogram zadań, to program jest wykonywany, ale pliki raportu nie są nadpisywane...
    I za bardzo nie wiem o co chodzi...

Może ktoś spotkał się z takim problemem ??

Z góry dzięki za ewentualne podpowiedzi...

Jeżeli nie są nadpisywane to pewnie kwestia uprawnień.
    Miałem podobny problem ze skryptem na serwerze z Windows Server 2008/2012.
    Skrypt na serwerze z Windows 2003 działał bez problemu, na nowszych już nie bardzo.
    Zaczęło to działać prawidłowo jak przekonwertowałem *.bat do *.exe.
    Nie pamiętam teraz jak się ten konwerter nazywał ale harmonogram zadziałał prawidłowo jak mu wskazałem plik *.exe zamiast *.bat.
  • REKLAMA
  • #3 16824022
    kajoj
    Poziom 11  
    Pomysł z plikiem *.exe nie działa. Nadal nie nadpisuję mi plików jak otwieram *.bat przez Harmonogram zadań.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16838817
    kajoj
    Poziom 11  
    Chciałbym się przypomnieć... Może jeszcze jakieś pomysły z problemem, który pozostaje nie rozwiązany przez zemnie... Nie mam pomysłu :cry:
  • #6 17376725
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA