logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Robot Cozmo Anki nie uruchamia się

Jaco 16 Lis 2017 11:14 7410 5
REKLAMA
  • #1 16826910
    Jaco
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Witam
    Nie wiem czy w odpowiednim dziale umieszczam ten post. Może ktoś ma tu tego robocika.

Link

Nabyłem robota cozmo, ale niestety coś nie tak.
    Nie mogę się z nim połączyć przez wifi. Próbowałem na różnych urządzeniach, emulatorach. Widzi sieć, ale po wpisaniu hasła odrzuca połączenie.
    Tak jakby router w tym robocie był zawieszony.
    Można by wyjąć baterie, albo rozładować, ale nie można. Po wyjęciu z ładowarki wyłącza się i nie rozładuje go w ten sposób.
    Szkoda, że nie ma przycisku resetujacego. Ruszając głową w dół i w górę można wejść do trybu fabrycznego, ale to nie działa u mnie.
    Na polskich forach mało o nim jest. Myślę, że to ciekawy robot, można programować go.
    Coś z elektroniką nie tak, albo jakieś błędy w pamięci.
    Najlepiej jakby zresetować go lub wyjąć baterie.
    Chyba nie da się tak łatwo wyjąć baterii.
    Ruszając ramionami oprócz prawidłowego hasła jest jeszcze jakiś dziwny kod. Plik ze zdjęciem w załączniku.Robot Cozmo Anki nie uruchamia się
  • REKLAMA
  • #2 16826936
    DejoDejo
    Poziom 21  
    Ocena: 75
    Jakiś model konkretny czy może Cozmo Anki to jedyny i niepowtarzalny egzemplarz?
  • REKLAMA
  • #3 16826984
    Jaco
    Poziom 13  
    Raczej jeden typ robota produkują. Dopiero niedawno się tym zainteresowałem. Jeszcze wszystkiego nie wiem.
  • REKLAMA
  • #4 16828029
    DejoDejo
    Poziom 21  
    Ocena: 75
    Jeśli po wyjęciu z ładowarki robocik się wyłącza to pewnie bateria nie trzyma ;) Masz tu coś takiego:

Robot Cozmo Anki nie uruchamia się
  • REKLAMA
  • #5 16834377
    Jaco
    Poziom 13  
    Jakby ktoś chciał zrobić tanią wersję tego robota :)

Link
    Załączniki:
    • Robot Cozmo Anki nie uruchamia się F2PEUDNIR6IWACN.SMALL.jpg (26.39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 16885466
    Jaco
    Poziom 13  
    Niestety nie udało mi się uruchomić cozmo, ale za to mogłem go oddać sprzedawcy.
REKLAMA