logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Krups EA8000 - Cofający się tłok, wycieki podczas parzenia kawy

Markoswej1 18 Lis 2017 15:21 3285 6
REKLAMA
  • #1 16832026
    Markoswej1
    Poziom 9  
    Ocena: 26
    witam, jak w temacie: ekspress mieli kawe, zaparza, ale po jakiejś chwili tlok jakby zaczyna się cofać, najpierw zaczyna być widać jedną uszczelkę tłoka, a za chwilę góra leci para, woda i kawa, jak na filmie. Wymieniłem uszczelki w kotle, tloku i w tym silowniku ze sprezynami. Wszystko złożone, ładnie chodzi, tylko niestety dalej cieknie. Bez kawy w młynku, czyli z samą woda wszystko pięknie działa i nic nie cieknie. Ratujcie, bo ekspres zalewa kawa, a mnie krew. Może ktoś już się z tym spotkał? Przeszukuje elektrode, ale nic sensownego nie znalazłem. Serwis powiedział śmietnik, a przecież nie wyrzuce 3 letniego ekspresu
    Załączniki:
    • VID_20171118_142617.mp4 (53.47 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ekspres Krups EA8000 - Cofający się tłok, wycieki podczas parzenia kawy IMG_20171118_095242.jpg (1.49 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16845014
    Markoswej1
    Poziom 9  
    Ekspres Krups EA8000 - Cofający się tłok, wycieki podczas parzenia kawy a ktoś może wie, czy da się gdzieś to kupić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16845162
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3337
    Element występuje jako kompletny zespół kotła.
    Jako element oddzielny możesz posiłkować się tylko częściami używanymi.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #5 16934002
    kristofx
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam
    miałem podobny przypadek tylko że u mnie wywaliło uszczelkę barista , a problemem był zatkany górny tłok te sitko w górnym tłoku
  • REKLAMA
  • #6 16934343
    glyfin
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam, czy problem rozwiązany ?
  • #7 16946428
    Markoswej1
    Poziom 9  
    Tak, kupiłem tą część używaną, ale na oeyginalnych oringach i tak puszczala, ale zalozylem grubsze i jak narazie 300 kaw zrobionych;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z ekspresem Krups EA8000, który mieli kawę i zaparza, ale tłok cofa się, co prowadzi do wycieków wody i kawy. Po wymianie uszczelek w kotle, tłoku i silowniku, problem nadal występuje, ale tylko przy parzeniu kawy. Użytkownicy sugerują, że może być nieszczelność, a także wskazują na możliwość zatykania górnego tłoka. W odpowiedzi na problem, autor zakupił używaną część, jednak zastosowanie grubszych oringów przyniosło pozytywne rezultaty, umożliwiając zaparzenie 300 kaw bez wycieków.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA