Mam kartę graficzną ATI Radeon 3000 i dwa monitory prawdopodobnie ten sam model DELL U2410. Jeden z monitorów jest podłączony kablem HDMI a drugi kablem VGA. Próbowałem drugi monitor podłączać kablem DVI ale wówczas nie było żadnego obrazu. System operacyjny to Windows 10 64 bit. Pracowałem na komputerze i do pewnego czasu było dobrze aż nagle przestawiły się tryby. Okazało się że nie ma rozdzielczości 1920 x 1200 i trybu rozszerzenia pulpitu. Jak wchodzi się prawym przyciskiem na pulpit -> Ustawienia ekranu -> Wyświetl właściwości ekranu to w sekcji "Typ karty" jest napisany sterownik "Microsoft Basic Display Driver" więc wygląda to na standardowy sterownik i wydaje mi się że tu powinien być sterownik od ATI Radeon 3000. W ustawieniach ekranu jak wciska się przycisk "Wykryj" w sekcji "Wiele ekranów" pisze że "Nie wykryto innego ekranu". Jak wciska się klawisz windows i P pisze że "Wyświetlaj na innym ekranie. Komputer nie może używać innego ekranu. Spróbuj ponownie zainstalować sterownik lub użyj innej karty graficznej". Jak wchodzi się w panel sterowania -> menedżer urządzeń to w kartach graficznych jest prawidłowy sterownik "ATI Radeon 3000 Graphics" który został pobrany z Windows Update bo w Windows 10 64 bit nie ma wsparcia dla tej karty od producenta ATI gdyż jest to starsza karta. Wersja sterownika "ATI Radeon 3000 Graphics" to 22.19.128.0 z 25.07.2017. W menedżerze urządzeń przy monitorach jest tylko jeden sterownik "DELL U2410(HDMI)" w wersji 4.0.0.0 z 06.07.2012 więc wydaje się że powinny być dwa sterowniki skoro są dwa monitory. System operacyjny został zaktualizowany z Windows Update. Dlaczego nie ma dostępnej rozdzielczości 1920 x 1200 i trybu rozszerzenia pulpitu ? Jak to naprawić ?