logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] LG 42LN5400 LED - Wyłączający się telewizor, problem z włączeniem

Hasztagmisiek 25 Lis 2017 04:54 1620 5
REKLAMA
  • #1 16847341
    Hasztagmisiek
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam, pacjent to telewizor LED od LG model 42LN5400.
    Posiadam go od 4/5lat. Dzisiaj zauważyłem że ekran lekko mignął co jakiś czas, a dokładniej chyba podświetlenie. Po kilku godzinach telewizor sam z siebie się wyłączył, próby włączenia go kończyły się na pulsującej kilka razy diodzie stand-by i tyle, ekran pozostawał czarny.

Po odczekaniu 5/10minut udało się telewizor włączyć tym razem bez problemu, ale dalej ma jakiś problem z podświetleniem bo tak lekko w niektorych miejscach migota (nierówno). I po kolejnych 5 minutach działania znowu się wylączył i nie chce odpalić.

Niestety moja wiedza o telewizorach jest praktycznie zerowa, także czy ktoś jest w stanie postawić diagnozę?
    Jedyne co wiem, to że gdy padnie samo podświetlenie, to coś tam powinno być widać przez mgłę, a tutaj nie widać chyba nic.

Link do specyfikacji telewizora: http://www.lg.com/us/tvs/lg-42LN5400-led-tv

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16847347
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 16848126
    Hasztagmisiek
    Poziom 9  
    mihal2002 napisał:
    Zanieś pacjenta do "lekarza"to mu postawi diagnozę i będziesz znał koszt naprawy.

No jeśli jest dużo problemów z podobnymi objawami to będę musiał, chciałem chociaż sprawdzić cenę części przed oddaniem gdzieś, jeśli mogłaby to być płyta główna czy tam zasilanie/inwerter.
  • REKLAMA
  • #4 16848429
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 16860496
    Hasztagmisiek
    Poziom 9  
    W telewizorze podobno padła i płyta główna i podświetlenie... Szacunkowy koszt naprawy to 300-350zł, to uczciwa cena? I czy warto naprawiać? I tak pewnie nic nie kupie podobnego do 500zł.

Ale teraz szrot produkują że z "dobrej" firmy sprzęt pada po 4 latach, i to od razu 2 podzespoły :P
  • #6 19397103
    Hasztagmisiek
    Poziom 9  
    W telewizorze padło zasilanie i podświetlenie... Szacunkowy koszt naprawy to 300-350zł
REKLAMA