EDIT: Po napisaniu całości posta poniżej coś mnie tknęło. Jesteś pewien, że problem nie leży w samej grze? W takich grach jak CS zdarza się, że update coś popsuje, początkowo założyłem, że taką opcję wykluczyłeś, ale w sumie to nic takiego nie napisałeś. Nie wiem kiedy dokładnie problem wystąpił, natomiast krótki research wskazuje, że w okolicach lipca wielu graczom zaczęły doskwierać podobne problemy. Jedno z częściej pojawiających się rozwiązań, to użycie wiersza poleceń w grze i wpisanie tej komendy:
snd_updateaudiocache
snd_rebuildaudiocache
Ewentualnie:
snd_mix_async 1
snd_mixahead 0.05
Jeśli nie zadziała to czytaj dalej.
Ok, nie wiem jak to przeoczyłem byłem pewny, że właśnie płyty tam brakuje. Nie jest to jednak dokładny model, są dwa modele pasujące do tych danych, g43 i SLI, myślę jednak że biosy w nich są niemal takie same więc chyba powinno pasować.
W zakładce OC powinieneś mieć ustawienie DRAM Frequency. Ustaw na 2133 MHz następnie zwiększ napięcie DRAM do 1.25v. Wejdź w zakładkę advanced DRAM configuration i upewnij się, że wszystko jest ustawione na auto, znajdź tam opcję power down mode i jeśli nie jest wyłączona to ją wyłącz. Wróć do głównej zakładki OC, i użyj funkcji "memory try it" z rozwijanej listy wybierz prędkość 2133Mhz połączoną z najwyższymi timingami
Jeśli taki zabieg pomoże to znaczy że problem leży w RAMie i jego stabilności.
Ponadto podaj dokładnie jakie to są RAMy bo samo "16GB" to jednak mało.
Jeśli to nie pomoże to mimow szystko wciaż może bycv tak, że coś jest nie tak z pamięcią ram a wtedy warto byłoby odpalićmemtest86 z bootowalnego pendrive i pozwolić mu przejść co najmniej dwie serie testów (przy tych ustawieniach które zaleciłem wcześniej) Jeśli wykryje testy to problemem jest jednak RAM, jeśli nie wykryje to trzeba szukać dalej.
W pierwszym poście wspomniałeś o temperaturach. Czy to znaczy, że zarówno karta jak i procesor były testowane w stresie? W przypadku GPU warto odpalić Haeven Ungine oraz benchmarka (jedno i drugie na co najmniej godzinę). W przypadku CPU powinno wystarczyć 20 minut Linpacka.