logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP psc 1315 all-in-one karetka nie ustala pozycji do wyjęcia tuszu

kb623262 25 Lis 2017 18:11 915 8
REKLAMA
  • #1 16848457
    kb623262
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Problem a mianowicie , karetka z pojemnikami tłucze cały czas do lewej strony , nie ustala pozycji "SRODEK "do ich wyjęcia .
    Prowadnice przeczysciłem lecz nie wiem jak naprawić , wyrzucić przez okno , czy........coś jeszcze z nią zrobić ??
  • REKLAMA
  • #2 16848514
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Najwyraźniej problem jest z paskiem enkodera - zerwany, zabrudzony lub odczepił się z zamocowania bądź czujnika.
  • #3 16853770
    kb623262
    Poziom 9  
    Jaki wkrętak kupić , ażeby odkręcić te 4 śrubki na panelu czołowym ???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16854528
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1530
    Musisz użyć Torx nr 10. W zasadzie wszystkie najważniejsze odkręcisz tym wkrętakiem. Są co prawda jeszcze 2-3 śrubki pod Torx nr 8 ale nie w tym przypadku nie będzie ci raczej potrzebny.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 16856479
    kb623262
    Poziom 9  
    Dzięki , kupiłem torx , cena 6 PLN , bez trudu zdjąłem płytę wierzchnią , przeczyściłem wszystko co było możliwe i działa poprawnie , za wyjątkiem , że drukarka potrafi pobrac jednocześnie 2 szt.
    papieru . co zatem należałoby przeczyścic ? Nie wiem , gdzie jest ewnt. czujnik od pobierania papieru ! Proszę o podpowiedz ! Pozdrawiam !
  • Pomocny post
    #6 16857033
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1530
    Jak zajrzysz od strony wkładanych kartek po prawej tronie jest gumka pomarańczowa albo zielona jak dobrze pamiętam. Można ją wyjąć od tyłu po wyjęciu zaślepki razem z plastikiem który ją trzyma. Wyczyść ją lub wymień.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 16859492
    kb623262
    Poziom 9  
    Hej, udało się wszystko ENDRIUF , również ten czujnik pobierania papieru ( pomarańczowy ) znalazłem i przeczyściłem - O.K. zastanawiam się jednak na jakiej zasadzie ten element działa , skoro żadnego kabelka, lusterka nie widać !! Czym polecasz czyścic w przyszłości tego typu urządzenia ??
  • Pomocny post
    #8 16859625
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    To nie jest czujnik pobierania papieru, tylko tzw. separator, który zapewnia pobieranie tylko jednej kartki z podajnika do drukowania każdej strony.
  • #9 16860371
    kb623262
    Poziom 9  
    Dzięki konmaj za INFO , sprawę na ten czas zamykam .

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z karetą w drukarce HP PSC 1315, która nie ustala pozycji do wyjęcia tuszu i przemieszcza się w lewo. Po oczyszczeniu prowadnic, zasugerowano sprawdzenie paska enkodera, który mógł być uszkodzony lub zabrudzony. Użytkownik zakupił wkrętak Torx nr 10, co umożliwiło mu zdjęcie górnej płyty i dalsze czyszczenie. Po naprawie karetki, pojawił się nowy problem z pobieraniem papieru, gdzie drukarka pobierała jednocześnie dwie kartki. Użytkownik został poinformowany o konieczności czyszczenia separatora, który odpowiada za pobieranie jednej kartki. Po oczyszczeniu separatora, użytkownik zamknął sprawę, ale zadał pytanie o przyszłe czyszczenie urządzeń tego typu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA