logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung D500 - jak zdemontować klapkę z wyświetlaczem?

norbi45 09 Sie 2005 20:12 1869 9
REKLAMA
  • #1 1720552
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Muszę wymienić wyświetlacz w Samsungu D500 i nie wiem jak się do niego dostać. Została mi do rozebrania już tylko klapka z wyświetlaczem, ale nie ma już co rozkręcać. Ma ktoś jakiś opiś jak to zrobić, Gdzie podważyć?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1721403
    all_tel
    Poziom 25  
    Ocena: 65
    a wiec tak od sytrony mechanizmu jak jest kamera sa dwie zaslepki trzeba je
    wyciagnac a potem odkrecic sruby i na dole masz dwie ( oczywiecie odkreciles 6 srub od mechamizmu . pod plyta glowna) potem delikatnie karta platnicza lub czyms plastikowym podwadzasz obudowe zacznij od gory
    pozd.
    Piotr Anglia
  • #3 1722681
    norbi45
    Poziom 33  
    Dzięki.
    Rozebrałem i nawet nic nie uszkodziłem.:D
    Poradziłem sobie nawet z odklejeniem wyświetlacza od płytki z elementami.
  • REKLAMA
  • #4 1724691
    wladekp
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    mam pytanie - z jakiego powodu jest wymieniany wyświetlacz ?
    pytam, bo zastanawiam sie nad zakupem tego telefonu i dlatego zbieram o nim opinie itd
    za ew. podpowiedzi z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #5 1724694
    norbi45
    Poziom 33  
    Klient poprostu na niego usiadł i pękł wyświetlacz.
  • REKLAMA
  • #6 1724937
    wladekp
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    a twoja opinia o tym telefonie ? - bedę bardzo wdzięczny
  • #7 1788696
    zuczek09
    Poziom 2  
    mam taki telefon posiadam go 2 tygodnie telefon jest wytrzymały i wogule mało podatny na zniszczenia spadł mi pare razy i nawet sie nie porysował. zależy na jaką wersje trafisz broń boże nie kupować D500 w erze bo tam dają same tandety moja mama kupiła w erze d500 i po 2 dniach padł soft a ja mam już d500 w plusie troche i się tzryma bez zarzutu a w erzea nawet nie chcieli wziąść go do gwarancji bo powiedzieli ze moja mama go uszkodziła.
  • #8 1788793
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 2265200
    daywalker1
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    witam i mam mala prosbe o pomoc czy moglby mi ktos krok po kroku opisac jak rozebrac ten telefon probowalem juz sam porozkrecalem 4 sruby pod bateria i dwie kolo aparatu i fleszu musze sie tam dostac bo mamdwa problemy po pierwsze po upadku na ziemie padl mi flash i jak chce go wlaczyc to zawsze musze stuknac nieco w telefon a po drugie chyba cos jest z tasma bo kiedy telefon jest rozsuniety to nie zawsze chce sie laczyc a na smsach wyskakuje error a kiedy telefon jest zlozony wszystko chodzi ok wiec sadze ze to wina tasmy ????
  • #10 2421077
    fraydi
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    jeszcze raz wrócę do tematu.

Ja znowu mam d500 z pękniętą szybką. mam drugą szybkę (nie orginalną z innego panela) i chciałbym ją założyć. Tu pytania:

1. Czy warto i czy da sie to zrobić tak, żeby ładnie wyglądało?
    2. Jeśli tak, to jak najprościej rozebrać telefon (tylko do tej czynności) żeby nic nie uszkodzić?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat demontażu klapki z wyświetlaczem w telefonie Samsung D500 w celu wymiany uszkodzonego wyświetlacza. Aby dostać się do wyświetlacza, należy od strony mechanizmu kamery zdjąć dwie zaślepki, wykręcić sześć śrub (w tym dwie na dole pod płytą główną) i delikatnie podważyć obudowę plastikową kartą lub innym narzędziem, zaczynając od góry. Wymiana wyświetlacza jest konieczna po uszkodzeniu mechanicznym, np. pęknięciu szybki. Wątek zawiera także opinie o wytrzymałości telefonu oraz różnice w jakości modeli kupionych w różnych sieciach (Era, Plus). Dodatkowo poruszono kwestie problemów z taśmą łączącą elementy telefonu oraz wymianą szybki na nieoryginalną.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA