logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór obudowy Zalman Z3 Plus, SSD i wytrzymałych kabli USB - porady

wRxx 27 Lis 2017 21:16 630 7
REKLAMA
  • #1 16853433
    wRxx
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Cześć.
    Jakiś czas temu zakładałem podobny temat apropo SSD,ale teraz w końcu się biorę za wszystko na raz :)
    Więc tak,potrzebuje dysku SSD,nowej obudowy do mojego komputera(najwyższy czas aby zmienić moją wysłużoną),oraz z dwóch kabli USB,jeden od komputera do pada a drugi od komputera do telefonu,jakieś wytrzymałe bo poprzednie dwa kable się szybko skończyły :)

Więc tak,obudowa zastanawia mnie o taka : http://allegro.pl/zalman-obudowa-z3-plus-usb-3-0-4-x-fan-120mm-i7019928132.html

Nie droga,ładna plexi z boku,no i chyba dobrze wentylowana i zabezpieczona przed kurzem a to dla mnie najważniejsze.
    Dysk SSD,polecaliście mi w poprzednim temacie Iridium Pro,lecz nie wiem czy się wyrobie w budżecie.
    No i właśnie te kable USB,jeden aby miał koło 1,5m długości,a drugi może mieć i 1m lub trochę mniej,ważne by były trwałe.

Sprzęt jaki chce upchać do obudowy to :
    MOBO: ASUS H81M-PLUS
    CPU: Intel Core i5 4670
    RAM: 1x 8GB Kingston PC3-12800J 1600MHz
    GPU: MSI GTX 970 GAMING X 4G
    PSU: Corsair TX750W
    HDD: WD 1TB , Oraz zakupiony dysk SSD

Budżet max 400zł,w razie potrzeby mogę dorzucić do 50zł,na kable USB dysponuję oddzielnym budżetem,lecz też nie chcę za nie płacić jak cygan za matkę ;)

Pzdr

PS. Dysk ma być na sam system,ewentualni kilka niewielkich programów które są odpalane przy starcie systemu.
  • REKLAMA
  • #2 16858360
    czareqpl
    Poziom 33  
    Ocena: 579
    Nie bardzo rozumiem w czym problem. Autor tematu nie zadał ani jednego pytania. Podzielił się natomiast swoimi punktami zastanowienia...
    To trochę brzmi jak aktualizacja informacji o postępie prac nad projektem DIY.

P.S. Cygan matkę sprzedawał drogo. Nijak to porównanie ma się do kupowania "matki"...
  • REKLAMA
  • #3 16859411
    wRxx
    Poziom 10  
    To czytaj ze zrozumieniem :) Obudowa,dysk SSD na windows i programy odpalane z nim,no i kable usb ;)
  • #4 16859556
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 936
    No bierz tego polecanego Goodrama 240 GB - chyba że jako osoba było nie było obdarzona własną wolą zamiast dysku SSD wybierzesz piękną obudowę z oknem - nie ma sprawy :sm9:
  • REKLAMA
  • #5 16861020
    wRxx
    Poziom 10  
    Tak jak w temacie,chce to i to :) Nie potrzebuje SSD 240GB ,tak jak napisałem chce na niego wgrać tylko windowsa i kilka GB programów które się odpalają przy włączaniu systemu,czyli myślę że starczy mi 128GB.
    A co do obudowy,muszę kupić i to i to,tak jak napisałem w budżecie,jakbym nie musiał zmieniać swojej to uwierz że bym w inną nie inwestował,a że moja jest padaką to czas najwyższy to zrobić ;)
  • REKLAMA
  • #6 16872236
    wRxx
    Poziom 10  
    Pomoże ktoś?
  • #7 16872833
    Myrasz
    Poziom 20  
    Ocena: 82
    Dysk: https://www.komputronik.pl/product/270514/adata-sp920-128gb.html - 250 zł
    Obudowa: https://www.komputronik.pl/product/360794/silentiumpc-regnum-rg2w-pure-black.html - 160 zł. Dobrze wentylowana, posiada filtry anty-pyłowe na przodzie i pod zasilaczem, osobna przegroda na zasilacz. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz z 3 wentylatorami w zestawie. Nie musi być z tego linku.

Co do kabli USB się nie wypowiadam i przypuszczam, że nie otrzymujesz odp. w temacie, bo większość też się w takie rzeczy nie bawi. Po prostu na własną rękę poszukaj w sklepach typu komputronik/x-kom/allegro i tyle. Dużej filozofii w tym nie ma. Czytaj opinie o produkcie jeśli są. Jeśli nie ma - też się trzeba zastanawiać.
  • #8 16879101
    wRxx
    Poziom 10  
    Dysk zamówiłem przed chwilą,obudowy nie kupuję :) Dostane w poniedziałek,we wtorek może windowsa wgram i napiszę jak się sprawuje ;)

Dostałem dysk,ładnie wygląda,ładnie spakowany (Mam ssd pierwszy raz w ręku);) W piątek lub sobotę wgram wina,zobaczymy co z tego będzie :) Jak ktoś ma inne sugestie,pomysły to zapraszam :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje nowej obudowy do komputera, dysku SSD oraz wytrzymałych kabli USB. Zastanawia się nad obudową Zalman Z3 Plus, która ma dobre wentylowanie i filtry przeciwkurzowe. Wcześniej polecano mu dysk SSD Iridium Pro, ale rozważa również tańsze opcje, takie jak ADATA SP920 128GB. Użytkownik potrzebuje dwóch kabli USB: jednego o długości 1,5 m do pada i drugiego o długości około 1 m do telefonu. W odpowiedziach sugerowano również inne modele obudów, takie jak SilentiumPC Regnum RG2W. Użytkownik zamówił już dysk SSD i planuje zainstalować system Windows.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA