logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Universal Simlock Remover 1.1.0 - Opinie i funkcje zakładki SERWIS w j. polskim

jrf 09 Sie 2005 21:20 9203 16
REKLAMA
  • #1 1720771
    jrf
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam !!!
    Fajny kombajn do serwisowania telefonów. Ostatno pokazała się wersja 1.1.0 . Wielki plus dla zakładki SERWIS. Opisy w j.polskim zdecydowanie pomagają w pracy. Jak macie jakieś uwagi związane z tym tematem piszcie !!!
    Pozdrawiam!!
    JRF
  • REKLAMA
  • #2 1720863
    Mariusz i Ola
    Poziom 21  
    Ocena: 3
    Ale co i do czego? Zupełnie nie rozumię tematu... Jakby z powietrza... Twoja wypowiedź wogóle niema sensu... Pozdrawiam!
  • #4 1721387
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    na jakims kluczu chodzi , czy free ? bo niechce mi sie szukać
  • REKLAMA
  • #5 1721412
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    To sa uniwersalne programy do GSM zebrane w jedna calosc, dziala to na uniwersalnych boxach jak i tez na zwyklych kablach COM. Po prostu taki multi-pack :)
  • #6 1721676
    norb86
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Co jest do wszystkiego, to jest do niczego jak mówi babcia ACE.
  • #7 1721918
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2084
    Ja używam tego oprogramowania razem z boxem V 5.0 i w sumie jestem zadowolony. Mam w nim SCR 1.4, DIVa oraz Mitsubischi Tool, LP 2000 oraz wiele innych programów. Mam ten box z tym oprogramowaniem, ma on zalety ale ma też i wady np. nie robi dużo fonków do których są programy.
    Ogólnie jest to fajna rzecz ze względu na różnorodność telefonów jakie można nim zrobić. Zapłaciłem za nigo 1200 zł i dawno już się zwrócił. Jeżeli dla początkującego serwisanta to jak najbardziej polecam.
    pozdr
  • #8 1722351
    brajek
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    USR szczerze polecam dziala bez klucza :)
  • REKLAMA
  • #9 1722702
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    brajek napisał:
    USR szczerze polecam dziala bez klucza :)

No bo te wszystkie programy co w nim sa to albo freeware albo z niespodzianka :)
  • REKLAMA
  • #10 3513816
    techgsm
    Poziom 13  
    Niespodzianek w softach nie ma ;), najnowsza wersja to v1.11 jednak tez juz nie taka nowa.

W przygotowaniu v1.12

Jesli macie jakies softy, sprawdzone, ktore chcecie umiescic w USR - prosze slac na usr(_at_)techgsm.com

Pozdrawiam
    JK
  • #11 3514527
    wirka7
    Poziom 12  
    a ja mam problem z tym kombajnem.Do niedawna w starym kompie (dell 900Mhz) dzialal kilka lat bez zarzutu.Ostatnio postawiłem w firmie nowy komputer,tez Dell 1,8 Ghz,tez na Intelu i za skarby nie wiem czemu mi ten kombajn nie działa.Uruchamia sie-owszem ale jak chce uruchomic jakikolwiek programik to nic sie nie dzieje.Instalwałem juz wersje najstarsze i najnowsze(1.1.1) i z każdą to samo.Nie wspomne o tym że ATR 5.3 nie dziala w XP,ale z tym juz sie pogodziłem.Czy któryś z kolegów ma jakieś sugestie czemu to nie działa mi?
  • #12 3514694
    KamBys
    Poziom 23  
    Ocena: 39
    zainstaluj biblioteki ocx, borlanda, bde - nie pamietam ktorych wymaga USR

co do "niespodzianek" a to programy zulea tam sa oryginalne?
  • #13 3515757
    wirka7
    Poziom 12  
    no i zainstalowałem i nic sie nie zmieniło.Dodam że wszystkie programy jesli je uruchamiam oddzielnie a nie z kombajnu USR dzialaja normalnie.Cos jednak jest nie tak i to chyba z moim kompem.
  • #15 3518317
    wirka7
    Poziom 12  
    nic nie pomaga.Pozostanie mi chyba korzystac z pojedynczych programów które mam na szczęście zarchiwizowane od kilku lat.A szkodda bo USR jest fajny.Wszystko w jednym
  • #16 3518389
    techgsm
    Poziom 13  
    Biblioteki, sa w instalce - te ktore sa potrzebne.
    Dokladnie:
    c:\program files\usr\dll_ocx_bpl

Trzeba to przekopiowac do c:\windows\system i wszyskto powinno smigac.

Co do odpalenia samej aplikacji to nie wiem czemu masz problem nie spotkalem sie osobiscie zeby na ktorym kompie to sie jeszcze nie odpalalo, moze jakas pierdola??

Pzdr
  • #17 3519126
    wirka7
    Poziom 12  
    Z pewnością jakaś pirdołą.Na moich wszystkich dotychczasowych kompach dzialal a na tym nie ma ochoty.Tym bardziej ze te same programy uruchamiane oddzielnie (nie z USR) śmigają bez problemu.

Podsumowanie tematu

✨ Universal Simlock Remover (USR) w wersji 1.1.0 to zestaw uniwersalnych programów do serwisowania telefonów GSM, działający zarówno na uniwersalnych boxach, jak i na kablach COM. Program integruje różne narzędzia, takie jak SCR 1.4, DIV, Mitsubishi Tool, LP 2000, oferując wsparcie dla wielu modeli telefonów. Wersja 1.11 jest dostępna, a w przygotowaniu jest wersja 1.12. USR działa bez klucza i zawiera głównie freeware lub oryginalne programy. Użytkownicy zgłaszają problemy z uruchamianiem kombajnu na nowszych komputerach z systemem Windows XP, mimo że poszczególne programy działają poprawnie. Rozwiązaniem jest instalacja wymaganych bibliotek OCX, Borland i BDE oraz skopiowanie ich do katalogu systemowego Windows. Pomimo tych działań, niektóre konfiguracje sprzętowe mogą powodować problemy z uruchomieniem całego pakietu. Zakładka SERWIS z opisami w języku polskim jest wysoko oceniana za ułatwienie pracy serwisowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA