logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór urządzenia wielofunkcyjnego 250-350zł z tanimi zamiennikami i WiFi

supermichalpol 28 Lis 2017 17:29 1056 9
REKLAMA
  • #1 16854947
    supermichalpol
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Otóż moja drukarka canon mp220 odmawia posłuszeństwa co raz bardziej dlatego myślę nad zakupem nowej drukareczki bo w canonie denerwuje mnie to, że drukarka ma problem z zamiennikiem a sam zamienik kosztuje ok 50zł a oryginał ponad 70zł. I dlatego kieruję do was pytanie jaką drukarkę wybrać?

Moje wymagania:
    - urządzenie wielofunkcyjne: drukarka i skaner
    - moduł wifi lub ethernet
    - tanie i bezproblemowe zamienniki (nie chcę wydawać fortuny na tusz i nie chcę bawić się w te czipy, czy usuwanie limitu itp. Po prostu jak włożę obojętnie jaki zamiennik ma działać bez problemu bez bawienia się w ustawieniach, czy kombinację na drukarce itp)
    - też tak opcjonalnie fajnie aby miała dupleks

Będę bardzo wdzięczny za pomoc i najlepiej danie po przykładzie z każdej drukarki (atramentowej, laserowej czarno białej i kolorowej) najlepiej z swoimi opiniami i recenzjami :D
  • REKLAMA
  • #2 16857110
    Bitels85
    Poziom 25  
    Ocena: 166
    Czyli kolega szuka wszystkiego za nic...
  • REKLAMA
  • #3 16857187
    supermichalpol
    Poziom 11  
    Bitels85 napisał:
    Czyli kolega szuka wszystkiego za nic...

No niestety takie czasy, za bardzo kolejnego może taniego Canona nie chcę kupić aby później mieć tusze drogie albo problemy z zmienikiem ;) Ale za to poszukałem i znalazłem takie dwie drukarki Brother DCP-1510E i Brother DCP-1510WE. Wykraczają poza budżet ale wolę dopłacić trochę niż później żałować. Więc będę wdzięczny za jakieś informacje lub opinie o tych modelach brothera :)

Czytałem, że nie ma problemu z zamiennikami, są tanie a zabezpieczeniem jedynym jaki tam jest to chyba ta zębatka co jest w tonerze a nie żaden jakiś chip.
  • REKLAMA
  • #4 16857227
    Bitels85
    Poziom 25  
    To ma być nowe urządzenie, czy może być używane?
    kolor czy mono?
    atramentowe czy laserowe
    z podajnikiem dokumentów czy bez?
    musi być szuflada, czy papier może wystawać (tacka)?

Ten brother to laserówka mono bez dupleksu z tacką na papier a nie szufladą i bez podajnika dokumentów, poza tym, brothery niechętnie współpracują z zamiennikami.

Proszę sobie sprawdzić takie urządzenie samsung m2070FW.

Ma wifi, nfc, kolorowy skaner, też 20 str na minutę a do tego jest faks i podajnik dokumentów.

Mam też inne urządzenie Samsung M2885FW, które ma duplex lan wifi nfc wifi direct podajnik dokumentów, kasetę na papier i przebieg poniżej 1000 stron

Gdyby kolega był zainteresowany używką proszę dać znać.
  • #5 16857696
    supermichalpol
    Poziom 11  
    Bitels85 napisał:
    To ma być nowe urządzenie, czy może być używane?
    kolor czy mono?
    atramentowe czy laserowe
    z podajnikiem dokumentów czy bez?
    musi być szuflada, czy papier może wystawać (tacka)?

Ten brother to laserówka mono bez dupleksu z tacką na papier a nie szufladą i bez podajnika dokumentów, poza tym, brothery niechętnie współpracują z zamiennikami.

Proszę sobie sprawdzić takie urządzenie samsung m2070FW.

Ma wifi, nfc, kolorowy skaner, też 20 str na minutę a do tego jest faks i podajnik dokumentów.

Mam też inne urządzenie Samsung M2885FW, które ma duplex lan wifi nfc wifi direct podajnik dokumentów, kasetę na papier i przebieg poniżej 1000 stron

Gdyby kolega był zainteresowany używką proszę dać znać.

Wielkie dzięki za odpowiedź w moim temacie :D :)

Drukarka mono nie musi być kolor.
    Laserowa
    Najlepiej z szufladą aby schować ten papier do drukarki ale też przeżyję jeżeli jej nie będzie.
    Na pewno wymaganiem jest łączność z siecią wifi najlepiej lub ethernet
    I musi posiadać skaner a najlepiej aby w tym była funkcja ksero

Co do innych bajerów czy ma mieć dupleks, szufladę, podajnik dokumentów itp. fajnie jakby miała ale nie musi mieć :) bo zrobieniu researchu co do drukarek to sam zauważyłem, że do 350zł a nawet 450zł trudno o te wszystkie bajery.

Co do stanu drukarki to tylko nówka lub outlet z gwarancją producenta.

I teraz tak. Drukarka którą zaproponowałeś samsung m2070FW fajna ale niestety ale tak ścisnąłem pasa aby zwiększyć budżet do ok. 400-420zł jednak tyle ile kosztuje Samsung m2070FW niestety nie mogę dać :(

Ale z chęciom chciałbym się dowiedzieć twojej opinii co do drukarek laserowych samsunga. Jaki jest koszt eksploatacji? Jak wygląda sprawa z zamiennikami lub regeneracji kartridża po przez samemu wsypanie proszku? O co chodzi z wiecznymi chipami i tam modyfikacjami systemu w drukarce w celu ominięcia blokady tuszu? Bo jak na razie ten brother przekonuje mnie tym, że jest łatwa możliwość samemu uzupełnienia tam proszku a reset stanu wygląda tak, że chyba przestawia się jakoś te koła zębate ale z chęciom usłyszę twoją opinię :)

Po prostu szukam takiej drukarki, w której nie będę miał żadnych problemów z zamienników. Najlepiej aby po prostu wsadzić i działał zamiennik :).
  • #6 16857750
    Bitels85
    Poziom 25  
    Samsung w segmencie monochromatycznych urządzeń dobrze znosi zamienniki, nawet te uzupełniane samodzielnie.
  • #7 16862579
    serwis.urz.biurowych
    Poziom 15  
    Ocena: 277
    kup używany lexmark x 464
  • REKLAMA
  • #8 16862656
    Bitels85
    Poziom 25  
    Lexmark tak ale tylko na oryginałach (a te są koszmarnie drogie). Zamienne tonery się osypują jak dzikie. Oprócz tonera jest jeszcze bęben. Fuser też jest oparty na folii grzewczej a nie na wałku aluminiowym. Poza tym kolega nie chce używki.
  • #9 16863804
    supermichalpol
    Poziom 11  
    No niestety używka nie może być bo to ogólnie to drukarka nie dla mnie a dla osoby i ona dała wymóg, że musi być nowa lub z outletu z gwarancją producenta.

Na razie razem doszliśmy do wniosku, aby wybrać Brother DCP-1510WE. Co zachęca do zakupu jej to jest to, że tonery są bardzo tanie, chyba najtańsze z wszystkich drukarek laserowych, tonery już posiadają zrobiony fabrycznie dziurę do wsypywania proszku. Myślałem, nad samsungiem także, ale co mnie odrzuca od nich to te jakieś czipy i, że trzeba kupować wieczne czipy jakieś i nie aktualizować softu w drukarkach bo czasem to całkowicie blokuje zamienniki. A w brother zauważyłem, że tylko wystarczy przestawić kółka zębate i tyle.

Dlatego jeżeli ktoś posiada drukarkę Brother DCP-1510WE prosiłbym o opinie czy mieliście kiedyś problemy z drukarką, czy z zmienikami są problemy itp :)
  • #10 16867647
    serwis.urz.biurowych
    Poziom 15  
    Ocena: 277
    brother dcp 1510we i zamienniki = szare tło na kopiach i problemy z oblepianiem bębna. za 250-300 zł nie polecę nic porządnego nowego (nawet o używkę ciężko w tej cenie)
    dołóż 200 zł i kup samsunga sl m2070 - super jakość wydruków za każdym razem na zamiennikach lub najtańszego hp laserowego pro m26a

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje nowego urządzenia wielofunkcyjnego w przedziale cenowym 250-350 zł, które obsługuje tanie zamienniki tuszy oraz ma moduł WiFi. W odpowiedziach pojawiły się propozycje modeli Brother DCP-1510E i DCP-1510WE, które są droższe, ale oferują tanie zamienniki. Użytkownik preferuje drukarki laserowe, a także zwraca uwagę na problemy z zamiennikami w urządzeniach Samsung, które wymagają czipów. Wskazano również na model Samsung M2070FW jako dobry wybór, ale przekraczający budżet. Użytkownik ostatecznie rozważa Brother DCP-1510WE, ale obawia się problemów z jakością wydruków na zamiennikach. W dyskusji podkreślono, że w przedziale cenowym 250-300 zł trudno znaleźć solidne nowe urządzenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA