logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tech2win saab - wymiana CIM zaprogramowanie przez MDI

zubereq 07 Gru 2017 17:45 6741 7
REKLAMA
  • #1 16874462
    zubereq
    Poziom 16  
    Ocena: 88
    Witam,
    chciałem zapytać czy ktoś używa MDI z tech2win z kartą saaba i udaje mu się zaprogramować klucze, CIM lub inne podzespoły?
    Za każdą próbą dodania CIM wywala błąd o utracie komunikacji z modułem. CIM sprawny MDI też, padają podejrzenia o problem w emulatorze techa lub nieodpowiednią kartę. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś dodawał moduły lub programował klucze za pomocą tech2win i MDI i czy to działa czy też trzeba kupić Techa2. Może ma ktoś na to sposób i podpowie jak to ugryźć.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16876967
    jokerro
    Poziom 34  
    Ocena: 1141
    Na emulacji nie leca wszystkie funkcje,niby zrobi ale jednak nie.Techem reczniakiem mysle ze bez problemu.
  • REKLAMA
  • #3 16877400
    zubereq
    Poziom 16  
    To chciałem usłyszeć. Poczytałem trochę na ten temat i okazuje się, że nie ma pełnego pokrycia tech2win dla saab i chyba nawet jako takiej oficjalnej wersji. Niektórzy pracują na kartach NAO i twierdzą, że coś tam im robi. W każdym bądź razie zamówiłem oryginał techa2 z kartami saab i opel zobaczymy jak to zrobi.
  • REKLAMA
  • #4 16878178
    jokerro
    Poziom 34  
    Powinno polecieć bez problemu,sam kupiłem kpl uzywke z ori kilka late temu i wiem ze ma możliwości niesamowite
  • #5 16878556
    zubereq
    Poziom 16  
    Tak z ciekawości zapytam robiłeś tym np chevroleta lub suzuki lub isuzu?
  • REKLAMA
  • #6 16878562
    jokerro
    Poziom 34  
    Suzuki jak najbardziej,chevroleta nie,poprostu nie kreca się takie wozy w moich rejonach niemal wogóle
  • #7 16891396
    zubereq
    Poziom 16  
    Kupiłem ori techa odblokowuje zapłon itd dochodzę do security wyłączam go idę z nim do Globaltisa, podłączam rj45 z adapterem na rs232 do laptopa, podpinam ładowarkę, włączam techa, uruchamiam globaltisa, uruchamiam dostęp do funkcji bezpieczeństwa i tu jest problem, zachowuje się jakby globaltis nie komunikował się z techem. Tak samo przy tech2 view brak połączenia z urządzeniem. Może ktoś coś pomoże?
  • #8 16914328
    zubereq
    Poziom 16  
    Okazało się, iż miałem uszkodzony port COM. Tech2 dał radę z zaprogramowaniem CIM i kluczyka.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują o problemach z programowaniem CIM i kluczy za pomocą oprogramowania Tech2win oraz interfejsu MDI w pojazdach Saab. Wiele osób zauważa, że emulacja nie obsługuje wszystkich funkcji, co prowadzi do błędów komunikacji. Niektórzy sugerują, że oryginalne urządzenie Tech2 może być bardziej skuteczne. Po zakupie oryginalnego Tech2, jeden z użytkowników zdołał zaprogramować CIM i kluczyk po naprawie uszkodzonego portu COM. Wspomniano również o używaniu Tech2 do programowania pojazdów Chevrolet i Suzuki, chociaż nie wszyscy użytkownicy mieli doświadczenie z tymi markami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA