logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do powiadomień o nowych mailach bez pobierania na dysk

viper82 10 Sie 2005 17:23 1151 6
REKLAMA
  • #1 1722941
    viper82
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Witam!
    Mam taki problem, szukam programu do poczty, ale żeby nie ściągał jej na dysk tylko informował mnie o nowych mailach. Zapewne są takie programy, ale nie wiem jak się nazywają. Proszę o oświecenie mnie ;)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1722973
    janto
    Poziom 24  
    Ocena: 41
    MS Outlook.
  • REKLAMA
  • #3 1723001
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 248
    Witam, nie jestem pewien - Mozilla ThunderBird.
  • #4 1724153
    viper82
    Poziom 15  
    Mój kumpel używa Mozilli i ona ściąga pocztę na dysk, a mnie tylko chodzi o samą informację, że mam nowe maile. Dokładnie to chcę to wykorzystać w laptopie, mam dwa komputery jeden stacjonarny, a drugi Laptop. Czasami pracuję na laptopie i nie chce mi się wchodzić na stronę aby sprawdzić nowe maile, najlepiej by było aby program jakiś to za mnie zrobił.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1724228
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 531
    Polecam Samurize. Stosowne informacje wyświetla na pulpicie.
  • REKLAMA
  • #6 1840508
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    w każdym programie pocztowym ustawiasz sobie żeby zostawialo kopię wiadomości na serwerze i nie ma problemu
    najlepszy program tylko do podglądu tego co masz na koncie: skrzynka boogiego: http://www.ibnet.pl/resources/software/skrzynka
  • #7 1841651
    viper82
    Poziom 15  
    Witam!
    No program jest prosty i fajny :)
    Dzięki za zainteresowanie.

Moderowany przez jankolo:

Temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano programu do powiadamiania o nowych wiadomościach e-mail bez pobierania ich na dysk lokalny. Standardowe programy pocztowe, takie jak MS Outlook czy Mozilla Thunderbird, domyślnie pobierają maile na komputer, co nie spełniało wymagań użytkownika. Zaproponowano rozwiązania umożliwiające jedynie informowanie o nowych wiadomościach, np. Samurize, który wyświetla powiadomienia na pulpicie. Wskazano również możliwość konfiguracji programów pocztowych tak, aby pozostawiały kopię wiadomości na serwerze, co pozwala na podgląd maili bez ich pobierania. Polecono także prosty program „skrzynka boogiego” dedykowany do podglądu zawartości skrzynki pocztowej bez pobierania maili na dysk.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA