logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobry program pocztowy. Ma zostawiać kopie listów.

smalski 03 Sie 2006 12:21 1407 7
REKLAMA
  • #1 2876054
    smalski
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam!!
    Zaczne od tego,ze na to pytanie moge znalesc odpowiedz w necie,ale po jakim czasie??A poza tym nie mam czasu na testowanie programow pocztowych ani na szukanie opini o nich, a wiec napisze jaki program bym potrzebowal a moze ktos z Szanownych Uczestnikow forum zetknal sie z takim programem.
    Oczywiscie nie interesuje mnie typu Outlook Express, Microsoft Outlook.
    Program powinien:
    1. Przy sciaganiu wiadomosci kopiowac maile pozostawiajac je wciaz na serwerze. (Jak korzystam z outlooka w pracy to sciagne w pracy wszystkie otrzymane maile a w domu juz nie moge ich przegladac).
    2. Pracowac w tle i czuwac czy nie przychodza spamy, a jesli tak to od razu je kasowac z serwera(bez mojej wiedzy). 95% u mnie to spamy:(.
    Dziekuje za pomoc!!
    Pozdrawiam/smalski
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2876127
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2876405
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    smalski napisał:

1. Przy sciaganiu wiadomosci kopiowac maile pozostawiajac je wciaz na serwerze. (Jak korzystam z outlooka w pracy to sciagne w pracy wszystkie otrzymane maile a w domu juz nie moge ich przegladac).

To potrafi praktycznie każdy program pocztowy (outlook też)- tylko kwestia konfiguracji

Cytat:

2. Pracowac w tle i czuwac czy nie przychodza spamy, a jesli tak to od razu je kasowac z serwera(bez mojej wiedzy). 95% u mnie to spamy:(.

Powyższe wymagania spełnia np. The bat (z wtyczką antyspamową), Mozilla Thunderbird itp.
  • #4 2876430
    huberthbs2
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    jesli chodzi o pozostawienie kopi na serwerze nie ma sprawy podaje dokladny sposob ustawienia
    W outlock - narzedzia->konta->zakładka poczta->własciwosci->zaawansowane->pozostaw kopie na serwerze (na samym dole)
  • #5 2876943
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    na linuksie jest coś co cie usatysfakcjonuje :D

program nazywa się Evolution

a odnośnie programów dla M$ napisano w sieci powieść

użyj googla - co kilka tygodni są robione rankingi oprogramowania przez rózne wydawnictwa
  • REKLAMA
  • #6 2878907
    smalski
    Poziom 17  
    OK!!!Dzieki
    Zastosowalem sie do rad Łukasz88. Zastosowalem Thunderbird. Wszystko O. Tylko nie potrafie sobie poradzic z ustawieniem pracy w tle. Czy jedyna opcja jest zminimalizowanie i niezamykanie poczty??
    Pozdrawiam/smalski
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 2879380
    ukasek
    Poziom 12  
    Jesli chodzi o Thunderbirda to jest do niego wtyczka ktora pozwala na zminimalizowanie go do traya a gdy otrzymasz wiadomosc wyskakuje powiadomienie ze dostales nowa poczte Wtyczka nazywa sie "Minimize to tray" Wpisz w google a znajdziesz
    Pozdrawiam
  • #8 2879535
    smalski
    Poziom 17  
    dzieki wszystkim!!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano programu pocztowego, który podczas pobierania wiadomości pozostawia kopie maili na serwerze oraz działa w tle, automatycznie usuwając spam bez ingerencji użytkownika. Zalecano użycie klienta Mozilla Thunderbird z odpowiednią konfiguracją oraz dodatkiem antyspamowym i wtyczką "Minimize to tray", umożliwiającą minimalizację programu do zasobnika systemowego z powiadomieniami o nowych wiadomościach. Alternatywnie polecano program The Bat, również z funkcją antyspamową. Wskazano, że większość programów pocztowych, w tym Outlook, pozwala na pozostawienie kopii maili na serwerze po odpowiednim ustawieniu. Dla użytkowników Linuksa rekomendowano Evolution. Dyskusja podkreśliła znaczenie konfiguracji klienta pocztowego do pracy w tle i automatycznego zarządzania spamem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA