logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do powiadamiania o nowej poczcie e-mail co minutę - jaki wybrać?

dbox2 10 Gru 2005 18:47 1502 12
REKLAMA
  • #1 2071776
    dbox2
    Poziom 11  
    Witam.
    Poszukuję programu, który będzie sprawdzał pocztę np. co 1 minutę i sygnalizował o nowych wiadomościach. Czy jest taki program ? Z góry dziękuje za pomoc.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2071804
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    No chyba każdy pocztowy.Tylko w opcjach ustaw co ile ma sprawdzać.Ustaw jak potrzebujesz dźwięk nowej wiadomości.
  • #3 2071808
    melon87
    Poziom 11  
    Witam.:D
    Ja używam programu "The Bat". Według mnie jest bardzo dobry. Jeśli masz konto na o2.pl to możesz używać komunikatora "tlen", ma on możliwość sprawdzania twojego konta na o2.
    Pozdrowienia.:D
  • REKLAMA
  • #4 2071824
    dbox2
    Poziom 11  
    Ale chcę, aby ten programik siedział w trayu i powiadamiał o tym że w jakiejś skrzynce mam coś nowego. A nie chcę mieć go uruchomionego na okrągło ...

Dodano po 1 [minuty]:

A jeśli jest taka opcja w OE - to jak ją uruchomić ?
  • REKLAMA
  • #5 2071871
    ostry_18
    Poziom 24  
    Ocena: 35
    jest gmail notifier, niestety tylko do konta gmail... siedzi w trayu i sprawdza
  • Pomocny post
    #7 2072101
    Newelco
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    melon87 napisał:
    Witam.:D
    Ja używam programu "The Bat". Według mnie jest bardzo dobry.

Potwierdzam jest extra,posiada funkcję mail ticker(małe okienko wyświetlane tam gdzie sobie zażyczysz z treścią tematu wiadomości-może być półprzeźroczyste).Czas sprawdzania sam ustawiasz.
  • #8 2072158
    rewik
    Poziom 18  
    Ocena: 61
    W Outlok Express wejdź w opcje i zakładkę ogólne. Możesz ustawić nawet co 1 min. i powiadamianie sygnałem dźwiękowym
  • #9 2072287
    Marchewa
    Poziom 12  
    Ja zrobiłem sobie coś takiego na poczcie na serwerze uczelnianym. I niestety mało kto ma takie możliwości, jak zrobienie tego tak jak ja na procmailu. Ale efekt jest świetny, bo nie muszę sprawdzać, tylko sam automatycznie mi to wysyła z darmowej bramki na gg.
  • Pomocny post
    #10 2073686
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 2073821
    MałyLesiu
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Jak ktos chce skrzynke na gmail to piszcie na pw to wysle wam zaproszenie. :)
  • #12 2073903
    Lecho
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Witam

Jeżeli używasz komunikatora: WP-kontakt, Spik można go skonfigurować tak aby sprawdzał pocztę na poszczególnych kontach. Tlen również będzie Ci sprawdzał pocztę po zainstalowaniu odpowiedniej wtyczki.
    Nie wiem (nie używam)jak w GG ale podejrzewam, że "coś takiego" ma.
    No i wspomniany przez Kolegów TheBat! świetny program do obsługi poczty.
  • REKLAMA
  • #13 3609336
    e11
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Temat trochę stary ale może ktoś pomoże . Szukam , szukam i nic a mianowicie chodzi mi o jakiś sposób lub program do automatycznego wysyłania wiadomości z załącznikiem. Może to być widoczne na ekranie nie musi być ukryte . Potrzebuje to do automatycznego wysyłania pliku z raportem o określonej godzinie. Można w zadaniach ustawić uruchomienie outloka , ale jak do niego dodać na stałe adres , temat i załącznik. Proszę o pomoc bo nic nie mogę znaleźć. A może w Visual Basicu dało by się to zrobić . Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano programu do automatycznego sprawdzania poczty e-mail co minutę z powiadamianiem o nowych wiadomościach, działającego w trayu bez konieczności ciągłego uruchamiania. Wskazano, że większość klientów pocztowych, takich jak Outlook Express, umożliwia ustawienie interwału sprawdzania nawet co 1 minutę wraz z sygnałem dźwiękowym. Polecano program "The Bat" jako solidne rozwiązanie do obsługi poczty. Dla użytkowników Gmaila rekomendowano "Gmail Notifier" działający w trayu. Zaproponowano także "Skrzynka Boogiego" z funkcją mail ticker, pozwalającą na wyświetlanie tematu wiadomości w małym, półprzezroczystym okienku z możliwością ustawienia czasu sprawdzania. Program "Tray Helper 4.9" umożliwia import kont z Outlook Express i powiadamia o nowych mailach, działając w trayu i jest darmowy. Wspomniano również o możliwości konfiguracji komunikatorów takich jak Tlen, WP-kontakt czy Spik do sprawdzania poczty. Jeden z użytkowników opisał autorskie rozwiązanie oparte na procmailu i automatycznym wysyłaniu powiadomień na GG. W dyskusji pojawiła się także odrębna kwestia dotycząca automatycznego wysyłania wiadomości z załącznikami o określonej godzinie, z sugestią wykorzystania Visual Basica lub zadań systemowych do uruchamiania Outlooka z predefiniowanymi parametrami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA