Witam. Mam następujący problem. Zakupiłem takie o to żarówki LED:
Dane żarówek:Voltage: DC 9-32V
Current: 2.8A
Bulb Type : H7 Single Light
Power: 55W each bulb
Working efficiency: 98%
Podłączając je bezpośrednio przy zgaszonym silniku żarówki świecą normalnie po odpaleniu wiadomo skacze napięcie min.13,5V żarówki świecą chwile i gasną niestety moje auto posiada szyne Canbus
Zastosowałem wobec tego obciążenia tego typu:
Dane obciążeń:
Item Type : Car Light Canbus Decoder
Voltage : DC 12V-14V
To Fit: Headlight Canbus
Power : 30-40W
EAN : 730052889079
MPN : WO730052889079
Prawa żarówka bez zarzutów świeci ciągle bez ani jednego ekscesu od kiedy zamontowałem natomiast druga żyje swoim życiem ale nie wiem do czego się przyczepić. Jest tak że po odpaleniu muszę wyłączać i włączać światła 3 razy żeby lewy LED świecił na dłuższych odcinkach momentami jest tak że przejeżdżam 10km i nie gaśnie a czasami potrafi gasnąć 2 razy na 1km.
Tylko teraz pytanie dlaczego prawa świeci ciągle i nie ma żadnych problemów a lewa ma problem skoro są obie na tym samym obciążeniu?
Jak myślicie wina żarówki obciążenia czy może za mało obciążony dalej układ?
Ktoś coś podpowie ?
Pozdrawiam
Dane żarówek:Voltage: DC 9-32V
Current: 2.8A
Bulb Type : H7 Single Light
Power: 55W each bulb
Working efficiency: 98%
Podłączając je bezpośrednio przy zgaszonym silniku żarówki świecą normalnie po odpaleniu wiadomo skacze napięcie min.13,5V żarówki świecą chwile i gasną niestety moje auto posiada szyne Canbus
Zastosowałem wobec tego obciążenia tego typu:
Dane obciążeń:
Item Type : Car Light Canbus Decoder
Voltage : DC 12V-14V
To Fit: Headlight Canbus
Power : 30-40W
EAN : 730052889079
MPN : WO730052889079
Prawa żarówka bez zarzutów świeci ciągle bez ani jednego ekscesu od kiedy zamontowałem natomiast druga żyje swoim życiem ale nie wiem do czego się przyczepić. Jest tak że po odpaleniu muszę wyłączać i włączać światła 3 razy żeby lewy LED świecił na dłuższych odcinkach momentami jest tak że przejeżdżam 10km i nie gaśnie a czasami potrafi gasnąć 2 razy na 1km.
Tylko teraz pytanie dlaczego prawa świeci ciągle i nie ma żadnych problemów a lewa ma problem skoro są obie na tym samym obciążeniu?
Jak myślicie wina żarówki obciążenia czy może za mało obciążony dalej układ?
Ktoś coś podpowie ?
Pozdrawiam