Witam,próbowałem ustawić, ale odnośnie odgłosów nic się nie zmieniło.
Dostałem telefon z jednego z autoryzowanych serwisów electroluxa twierdzą, ze najlepiej jakby przyjechał serwis do domu. Nie twierdza, ze coś jest nie tak po obejrzeniu filmu, ale tez nie twierdzą, ze praca jest prawidłowa...
Na kilka wykonanych telefonów do różnych miast punktów autoryzowanych electroluxa ogólna reakcja na opisywanie skrzypienia występującego gdy rusza się bębnem odpowiadali, ze owszem pralka nie jest bezszelestna, ale powinna być cisza.
Chociaż serwis raz u mnie był, rozkręcał bok pralki niestety nie było mnie wtedy w domu, bo przyjechali w innej godzinie, niż umawialiśmy się i stwierdzili, ze jest to normalna praca pralki, ze części w niej są upchane i tez dlatego gdyby coś się nasiliło mam się skontaktować ponownie.
Jak widać serwis serwisowi nie równy a zdania są podzielone.
Napisał do mnie dzisiaj także electrolux z działu reklamacji, bo tam mnie przekierowano z Facebooku, ze musiałbym wezwać serwis.
Odpisałem im, ze na 99,9 % mój film opisuje to co dzieje się z pralka na żywo czy tak trudno ich specjalistom wypowiedzieć się czy bęben pralki-zawieszenia gdy się porusza powinien wydawać jakiekolwiek odgłosy np skrzypienia czy nie?
Przecież zadaje proste pytanie i jeszcze uwiecznione na filmie to oni chcą żebym serwis wezwał.
-odpisałem, ze mogę wezwać ale pod warunkiem, ze za usługę nie zapłacę, gdyby okazało się wszystko Ok, bo starałem się przedstawić problem bez konieczności wizyty serwisu a oni nie potrafią na podstawie prostego pytania i filmu odpowiedzieć czy tak powinien hałasować bęben.
Przecież maja pralki otwierane od góry i pewnie te same modele na serwisach jakby nie mogli sprawdzić w innej pralce i odpowiedzieć tak lub nie.
Czekam na odpowiedz.
Szkoda, ze tutaj pechowo forumowicze, nie posiadają tego lub podobnego modelu pralki, bo byłoby wszystko jasne chociaż cała reszta jak piszecie uważacie, ze jednak powinna być cisza lub prawie.
Dodano po 40 [minuty]:
Mam jedno spostrzeżenie z przed chwili, dociśnięcie w lewo w stronę ściany pralki pod kołnierzem pralistkowego lamentu obok bębna powoduje, ze skrzypienie jest znikome tylko nie wiem czy one powinno być usztywnione np tak jak to zrobiłem dociskiem...
Aczkolwiek uciszenie skrzypienia powoduje gdy w lewo bęben docisne, bo ten plastikowy element na filmie dociskając w lewo przesuwa tez bęben zauważyłem tez w lewo.
Nagrałem to na filmie.
Jakiś nowy trop?? - wnioski Panowie, Wiesiek...
https://www.youtube.com/watch?v=j8ywVzucUFI&feature=share