logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrysler Town&Country, 2008 - Brak nawiewu z przodu.

Uncle_t 10 Gru 2017 17:50 2655 9
REKLAMA
  • #1 16881639
    Uncle_t
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam.
    Mam problem z przednim nawiewem w chryslerze. Tylny działa bez problemu, natomiast przedni nie dmucha wcale. Wentylator podłączony na krótko dmucha bez problemu, więc jest sprawny. Okazało się, że prąd wcale nie dochodzi do niego i nie mam pojęcia dlaczego...
    Może ktoś orientuje się czy są jeszcze jakieś przekaźniki lub bezpieczniki, poza tymi w komorze silnika, bo te są sprawne?

Moderowany przez T5:

Przeniosłem do właściwego działu.

• REKLAMA
  • #2 16882719
    figus2
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Może rezystor
  • #3 16882867
    Uncle_t
    Poziom 2  
    Wydaje mi się, że coś wcześniej, bo tam w ogóle prąd nie dochodzi. Coś musi być jeszcze przed rezystorem, jakis bezpiecznik, przekaźnik, czy coś, tylko nie wiem gdzie tego szukać...
  • REKLAMA
  • #4 16882877
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2457
    Regulator dmuchawy może być tym czymś...
  • REKLAMA
  • #5 16883783
    prochu1972
    Poziom 13  
    Ocena: 65
    Przekażnik dmuchawy pod kierownicą
  • REKLAMA
  • #6 16883966
    Uncle_t
    Poziom 2  
    Przekaźnik dmuchawy i regulator dmuchawy to to samo? szukać gdzieś pod kierownica powiadacie? No ok, jutro tam zajrzę. I dam znać.
    Jeżeli jeszcze jakieś sugestie, to śmiało proszę :-)
  • #7 16884233
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2457
    Przekaźnik to nie regulator...A w przypadku zasilania dmuchawy umiejscowienie jednego z nich jest w tunelu nadmuchu.
  • #8 16884266
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 16948372
    Uncle_t
    Poziom 2  
    Przepraszam za ciszę w temacie, trochę krucho z czasem u mnie ostatnio. Dziś próbowaliśmy podmienic cały panel sterowania klimą oraz rezystor znajdujący się koło dmuchawy. Efekt niestety żaden - wiatrak dalej nie chce ruszyć.
    Ktoś wcześniej pisał o jakimś przekazniku pod kierownica, więc na dniach spróbujemy go poszukać, ale kończą nam się już pomysły, gdzie szukać przyczyny :-(
  • #10 21204819
    gacekmarek
    Poziom 1  
    Mam to samo tylko z witrakiem na tył nie dochodzi do niego prad na krótko dmucha .pomocy .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z przednim nawiewem w Chryslerze Town & Country z 2008 roku, który nie działa, mimo że tylny nawiew funkcjonuje prawidłowo. Wentylator działa po podłączeniu na krótko, co sugeruje, że jest sprawny, ale nie dochodzi do niego prąd. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące możliwych przyczyn, takich jak uszkodzony rezystor, regulator dmuchawy, oraz przekaźnik dmuchawy, który może znajdować się pod kierownicą. Użytkownik próbował wymienić panel sterowania klimatyzacją oraz rezystor, jednak problem nadal występuje. Inny uczestnik forum wspomina o problemach z zasilaniem wentylatora w starszym modelu 300M, co może sugerować podobne usterki w Town & Country.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA