logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w słuchawkach z wbudowanym mikrofonem

Stizi 14 Gru 2017 20:33 2406 7
REKLAMA
  • #1 16890674
    Stizi
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem ze słuchawkami Razer Kraken. Kiedy podłączam słuchawki do wejścia niebieskiego (zdj. w załączniku) z tego co się orientuje to wejście ma funkcje wejścia liniowego i wszystko powinno działać niestety komputer odczytuje to wejście jako sam mikrofon, który działa niestety dźwięku w słuchawkach brak.Kiedy słuchawki są podpięte do tego wejścia w urządzeniach do odtwarzania nie ma nic natomiast w urządzeniach do nagrywania widnieje coś takiego "Line in at rear panel (Blue)" (zdj w załączniku) . Nie wiem w czym jest problem kiedy wchodzę w ustawienia Realteka wejście to jest ustawione jako liniowe. Na pozostałych wejściach wszystko działa jak należy wejście do odtwarzania odtwarza dźwięk a do nagrywania nagrywa. W załącznikach daje zdjęcia jak wyglądają wejścia i końcówka od słuchawek. Dziwi mnie fakt, że kiedy próbuje aktualizować w Menedżerze Urządzeń Realtek High Definition Audio pojawia mi się komunikat, że zainstalowane sterowniki są aktualne mimo, że data sterownika to 2015-06-18 a wersja 6.0.1.7541 komputer był składany w 2010 roku i posiada Windowsa 7 nigdy nie podłączałem do niego słuchawek tego typu. Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Brak dźwięku w słuchawkach z wbudowanym mikrofonem Wejścia z tyłu.jpg (179.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak dźwięku w słuchawkach z wbudowanym mikrofonem Wejścia z przodu.jpg (101.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak dźwięku w słuchawkach z wbudowanym mikrofonem Dźwięk Odtwarzanie.jpg (33.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak dźwięku w słuchawkach z wbudowanym mikrofonem Końcówka słuchawek.jpg (70.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak dźwięku w słuchawkach z wbudowanym mikrofonem Dźwięk Nagrywanie.jpg (38.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16890702
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3921
    Witam. Tych słuchawek nie podepniesz do komputera. Musisz mieć oddzielny Jack do słuchawek i mikrofonu.
  • #4 16891602
    Stizi
    Poziom 6  
    Okej dzięki za pomoc. A jeszcze tak zapytam czy w żadnym komputerze nie będą one działać czy w tych nowszych jakby nie będzie z tym problemu bo jeżeli w obecnych komputerach nie będą też działać no to jednak warto by kupić taką przejściówke. W laptopie nie miałem z tym żadnego problemu jeśli chodzi o te słuchawki
  • REKLAMA
  • #5 16891603
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10450
    W laptopie masz gniazdo combo, dlatego dziala, w komputerze masz zwykle, dlatego potrzebny jest wspomniany wczesniej rozdzielacz.
  • #6 16899718
    Stizi
    Poziom 6  
    Witam.. Chciałbym jeszcze zapytać czy taka przejściówka będzie pasować do tych Razer Krakenów. Zdjęcia jacka od słuchawek i przejściówki w załącznikach.. Słuchawki mają jacka 3,5mm przejściówka tak samo ale nie wiem czy dobrze patrze na to od słuchawek jack ma 3 piny a przejściówka 2 ? Stąd moje pytanie o pasowanie. Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Brak dźwięku w słuchawkach z wbudowanym mikrofonem Koncowka_sluchawek_1707733.jpg (70.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak dźwięku w słuchawkach z wbudowanym mikrofonem 572648_0_f.jpg (40.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 16899795
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10450
    Nie wiem po co o to pytasz, przecież podałem Ci link, masz tam zdjęcie. Skoro wygląda tak samo to powinno wszystko działać.
  • #8 16900312
    Stizi
    Poziom 6  
    Okej rozumiem wolałem być pewny na 100% dziękuje za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku w słuchawkach Razer Kraken podłączonych do niebieskiego wejścia liniowego w komputerze. Komputer rozpoznaje to wejście jako mikrofon, co skutkuje brakiem dźwięku w słuchawkach. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że do prawidłowego działania słuchawek potrzebny jest rozdzielacz, ponieważ komputer nie obsługuje jednoczesnego podłączenia mikrofonu i słuchawek przez jedno gniazdo. W laptopach problem nie występuje, ponieważ mają one gniazdo combo. Użytkownik pyta również o kompatybilność przejściówki, na co otrzymuje potwierdzenie, że jeśli złącza wyglądają podobnie, powinny działać.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA