logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus K510i - Jak przełączyć obraz na monitor zewnętrzny bez matrycy?

jlbsnt92 16 Gru 2017 23:56 501 6
REKLAMA
  • #1 16895598
    jlbsnt92
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam mam pytanie nie wiem gdzie taki wątek dodać więc przepraszam :D
    A więc moje pytanie polega na tym że kolega ma praktycznie same serce tego laptopa Asus k510i nie ma matrycy wyciągnięta jest ani klawiatury nic tylko samo serce które podpina pod monitor zewnętrzny z klawiatura na usb i myszka usb więc pytanie polega na tym jak na klawiaturze usb mam przełączyć na obraz zewnętrzny tzn na monitor by zainstalować z pendrive mu windowsa ? czy jest w ogóle taka możliwość ?
  • REKLAMA
  • #2 16895643
    lufex
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Jakaś jest na pewno, choć nie każdy laptop będzie wyświetlał obraz, podczas POST. Twoje serce tzn "kadałubek" będzie działał na zew. monitorze tylko kwestia instalacji.
  • REKLAMA
  • #3 16895657
    jlbsnt92
    Poziom 9  
    Wiem tylko na klawiaturze "usb" nie ma klawisza "FN" a tak na ślepo ciężko mi zainstalować system dlatego pytam o jakieś porady jak to zrobić bo zapewne można :D tylko jak :D wszystko naciskałem na klawiaturze wiatraki chodzą dysk czyta tylko nic nie widzę :D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16895669
    jlbsnt92
    Poziom 9  
    Prosił bym o bardziej jaśniejszą wypowiedź :D mam laptopa z win7 przełożyć dysk to nie problem jeśli o to chodzi.
    A na klawiaturze zwykłej "USB" nie ma żadnego skrótu klawiszy by przełączyć na zew. monitor ? (szukałem u wujka G ale to nie pomaga )
  • #6 16895739
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8205
    Można próbować odłączyć taśmę matrycy, być może wtedy laptop przerzuci się z automatu na inny dostępny wyświetlacz. W BIOSie nie ma opcji wyboru domyślnego wyświetlacza? W niektórych laptopach można wybierać między wbudowaną matrycą a zewnętrznym wyświetlaczem (a do BIOSu da się wejść bez Fn).
  • #7 16896347
    jlbsnt92
    Poziom 9  
    taśmę odłączyłem wszystko ogólnie zdemontowany jest Ekran w całości klawiatura tez został tak zwany "kadłubek" :D jest jakaś możliwość zainstalowania win.7 z flash usb na tym kadłubku ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak przełączyć obraz na zewnętrzny monitor przy użyciu laptopa Asus K510i, który nie ma matrycy ani klawiatury. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, takie jak odłączenie taśmy matrycy, co może automatycznie przełączyć wyświetlacz na zewnętrzny. Wskazano również, że w BIOSie niektórych laptopów można wybrać domyślny wyświetlacz, a także zaproponowano instalację systemu Windows z innego laptopa lub bezpośrednio z dysku. Użytkownik poszukuje jednak konkretnego skrótu klawiszowego na klawiaturze USB, aby przełączyć obraz, co nie jest możliwe bez klawisza "FN".
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA