Witam. Kolega podrzucił mi ten telefon żeby mu ściągnąć simlocka (był w Idei). Zwykle używałem knoka, jednak tym razem po prostu się zawiesza. Odpaliłem więc Nokia Tool 1.8, ten dał radę, ale... chyba nie do końca. Dawno nie robiłem w Nokiach, ale po zdjęciu simlocka w pierwszym okienku chyba powinno być 00000 (jest 00101)? W ostatnim też chyba same zera, a jest tam kilka zer i jedynka na końcu. Dziwna sprawa, ale telefon chodzi w Plusie, natomiast po włożeniu karty Heyah - zainstaluj sim. Mam też nieważną kartę Tak-Tak, na niej włącza się normalnie i rejestracja karty sim nieudana (normalne, przecież już nieważna), tutaj kolejne pytanie - czy na nieważnej karcie, gdy telefon ma simlocka - nie powinno wyskoczyć najpierw że nie przyjmuje karty sim? Wieczorem kolega wpadnie z kartą Idei to jeszcze sprawdzę, ale niepokoi mnie to że nie chce łyknąć Heyah, przecież niby zdjęło... Potraktowałem też kalkulatorem (ustawiłem, że ma simlocka w... Plusie, bo skoro tylko na tym mi chodzi, to chyba się... założył?), komunikat "telefon bez ograniczeń".
Konto firmowe: