logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy plastikowa wkładka w Samsung ME733K zastępuje płytkę mikową?

dawid57214 20 Gru 2017 20:57 846 2
REKLAMA
  • #1 16903893
    dawid57214
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam. Mam szybkie pytanie odnośnie płytki mikowej. Naprawiałem mikrofale w której padł magnetron i przy oględzinach stwierdziłem że jej nie ma. Jest jakaś dziwna plastikowa zaślepka pod którą są uchwyty na wkładkę. Sprawdziłem na kilka sek czy mikrofala działa - okazało się ze działa- więc stwierdziłem ze kupie te wkładkę. I tu problem bo przekopałem cały internet, szukając nie tylko na polskich stronach i jedyne co znalazłem do mojej mikrofali (SAMSUNG ME733K) to archiwalny link do aukcji która twierdziła ze ten właśnie plastik jest wkładką mikowa. Z racji ze nigdzie więcej nie znalazłem poparcia dla tej tezy, a i nigdy wcześniej z taką wkładką się nie spotkałem to stwierdziłem ze zapytam tu. Po prostu wole się upewnić i spać spokojnie niż spalić magnetron ;o. Jeśli to to, to po co pod tym plastikiem są normalne uchwyty na "papierkową" wkładkę, i dlaczego nigdzie nie ma o czymś takim informacji. W tym jest zatopiona mika czy jak to działa ? :/. Tak to wygląda

Czy plastikowa wkładka w Samsung ME733K zastępuje płytkę mikową?
  • REKLAMA
  • #2 16904164
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1406
    Jeżeli ta wkładka jest dobra ( nie ma śladów przebicia ) to ją zostaw bo tak ma być.
  • #3 16904178
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA