Witam wszystkich.
Posiadam w/w wieze z w/w bledem.
Wieza graja przez kilka godzina na imprezie poprostu sie wylaczyla.
Od tego momentu nie chce sie zalaczyc , przkaznik klapie i nic.
Zaczalem szukac czego kolwiek na plytkach co moglbym wymienic.
Znalazlem , ze mam uszkodzone diody D601 i D602.
Co jeszcze poszlo , jeszcze nie wiem , zobaczymy jak wym,ienie diody , ale mam nadzieje , ze sie na tym zatrzymam.
Problem z tymi diodami jest taki , ze sa to RK30 6 - mala szostka , a pod spodem 88 kropka.
Dowiedzialem sie ze sa to ponoc kodowane diody ( Motorola , phanker - chyba tak sie pisze ), w zadnych katalogach ich nie znalazlem , ani ich odpowiednikow.
Stad moja prosba o pomoc , pomozcie mi znalezsc jakie to diody gdzie kupic lub czym je zastapic ?
Po wylutowaniu tych diod , wieza dziala - wie moze ktos jakie zadanie spelniaja ?
Jednak nie przenosi dzwieku na glosniki
Posiadam w/w wieze z w/w bledem.
Wieza graja przez kilka godzina na imprezie poprostu sie wylaczyla.
Od tego momentu nie chce sie zalaczyc , przkaznik klapie i nic.
Zaczalem szukac czego kolwiek na plytkach co moglbym wymienic.
Znalazlem , ze mam uszkodzone diody D601 i D602.
Co jeszcze poszlo , jeszcze nie wiem , zobaczymy jak wym,ienie diody , ale mam nadzieje , ze sie na tym zatrzymam.
Problem z tymi diodami jest taki , ze sa to RK30 6 - mala szostka , a pod spodem 88 kropka.
Dowiedzialem sie ze sa to ponoc kodowane diody ( Motorola , phanker - chyba tak sie pisze ), w zadnych katalogach ich nie znalazlem , ani ich odpowiednikow.
Stad moja prosba o pomoc , pomozcie mi znalezsc jakie to diody gdzie kupic lub czym je zastapic ?
Po wylutowaniu tych diod , wieza dziala - wie moze ktos jakie zadanie spelniaja ?
Jednak nie przenosi dzwieku na glosniki