logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daf 105 xf - błąd ebs na czerwono i błąd skrzyni biegów na żółto

erwin2000 23 Gru 2017 11:48 9426 1
REKLAMA
  • #1 16908705
    erwin2000
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Witam wszystkich.
    Postanowiłem napisać o moim problemie, bo trochę się z tym naużerałem i kosztowało mnie to też niepotrzebnie parę złotych.
    Po wciśnięciu pedału hamulca do opory wyskakiwał błąd ebs- układ hamulcowy silnika na czerwono, oraz na żółto błąd skrzyni biegów.
    Za pierwszym razem postawiłem auto na tydzień do mechanika, który twierdził ze puścił gdzieś jakiś przewód ale to w sumie nie wiedział na końcu gdzie i jak (pewnie taka mała ściema,) w każdym razie błąd wyskakiwał regularnie a kiedy auto zajechało do mechanika błąd za chiny ludowe nie chciał wyskoczyć. w każdym razie 500 czy 600 pln mnie wizyta u doktora kosztowała.
    Wszystko było dobrze od sierpnia aż tu nagle mój stary znajomy (ebs) przypomniał o sobie. postanowiłem się pobawić. Najpierw przetrzepałęm wiązki, wszystko ok. To pomyślałem ze w koncu i tak koła zdjęte to poczyszcze czujniki od abs, z prawej piasty na tylniej osi cieknie wszystko użygane, wyczyściłem czujniki, oraz tą koronke od abs i auto ozdrowiało.
    Pisze to tym, bo może komuś to pomoże, ja szukałem na forach i nic nie znalazłem.
    Daf 105xf, automat z 2013r
  • REKLAMA
REKLAMA