logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zabrane prawo jazdy na 3 miesiące

DirexPP 01 Sty 2018 12:42 1107 6
REKLAMA
  • #1 16928121
    DirexPP
    Poziom 8  
    Witam 2 października 2017roku zostało mi zatrzymane prawo jazdy za zbyt szybką jazdę. Mandat przyjołem była to ewidentnie moja wina i nie ma ku temu żadnych wątpliwość. Moje pytanie brzmi następująco czy jeżeli nie zapłaciłem tego mandatu prawo jazdy zostanie mi wydane 3 stycznia.Dziękuje za odp z góry Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w tym nowym roku
  • REKLAMA
  • #2 16928128
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1406
    Powinno być oddane ale i tak mandatu nie darują tylko koszty wzrosną i to znacząco.
  • REKLAMA
  • #3 16928133
    DirexPP
    Poziom 8  
    Rozumiem i niestety się z tym liczę ale na chwilę obecną nie stać mnie na taki wydatek. Wszystko okaże się w środę rano
  • #4 16928200
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    Ocena: 1142
    To złóż prośbę o rozłożenie mandatu na raty.
  • REKLAMA
  • #5 16928813
    DJ MHz
    Poziom 26  
    Ocena: 243
    Nie trzeba składać próśb, jeśli mandat jest kredytowany, wpłacaj każdego miesiąca taką samą kwotę, a problemów nie robią. Ważne by nie zwlekać. Np mandat 300-500 zł rozłożyć sobie na 30-50 zł
  • REKLAMA
  • #6 16928828
    darts
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Nie mam zamiaru obrażać autora tematu, ale coś mi tu nie gra.

Od 2 października nie potrafi zapłacić mandatu, bo liczy na to, że mu zwrócą prawko
    w styczniu 2018 i jakoś to będzie. To że Go nie stać to chyba bzdura bo po
    1. ile dostał tego mandatu to nie pisze
    2. Skoro nie jeździ pojazdem przez ten czas (chyba że jeździ) to do niego nie leje i ta kasa na mandat już jest.
    3. Od października 2017 sam się nie umiał zorientować co i jak ? - mam 3 znajomych którzy stracili prawko na jakiś tam czas i już na drugi dzień biegli do WK żeby wiedzieć co i jak i na ile.
  • #7 16929436
    DirexPP
    Poziom 8  
    Mandatu dostałem 400zł Prawo jazdy to u mnie rzecz priorytetowa lecz ucząc się i pracując dorywczo jako kierowca po zabraniu prawa jazdy utraciłem pracę. A samochód służy mi na dojazdy do pracy której nie posiadam aktualnie i na dojazdy do szkoły nie trudno wywnioskować że poprzez pracę było mnie stać na różne dojazdy.
    Rozumiem twoje stanowisko które przedstawiłeś. Odzyskam prawo jazdy to i po miesiącu opłacę cały mandat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił, że 2 października 2017 roku stracił prawo jazdy na 3 miesiące z powodu przekroczenia prędkości i przyjął mandat w wysokości 400 zł. Zastanawia się, czy prawo jazdy zostanie mu zwrócone 3 stycznia 2018 roku, mimo że nie zapłacił mandatu. Odpowiedzi sugerują, że prawo jazdy powinno być zwrócone, ale brak płatności mandatu może prowadzić do wzrostu kosztów. Użytkownicy radzą rozważyć możliwość rozłożenia mandatu na raty, co może pomóc w uniknięciu problemów finansowych. Autor podkreśla, że utrata prawa jazdy wpłynęła na jego zatrudnienie i dojazdy do szkoły.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA