logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak włożyć kartę pamięci SD i SIM do Alcatel U5 HD?

kurio1 10 Sty 2018 17:07 3045 9
REKLAMA
  • #1 16950369
    kurio1
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam :)

Może jestem ciemny ale nie wiem jak włożyć pamięć SD do nowego smartfona Alcatel U5 HD mim, że posiadam od kilku lat Alcatela C7 dual sim...

W insrtrukcji jest tylko rysunek z zaznaczeniem slotów na simy i SD ale nie wiem!!! jak włożyć sim nr.2, gdyż tam jest blaszka i boję się by jej nie wyłamać bo nie jest opisane jak i co z nią zrobić.

Jak włożyć kartę pamięci SD i SIM do Alcatel U5 HD?

Karta pamięci ma wejście na poziomie tej blaszki i jak tam ja włożyć? Może ktoś z Państwa ma ten model i wiem coś o tym?

Będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 16951065
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 463
    Jeżeli nie rozumiesz instrukcji udaj się do najbliższego serwisu gsm. Tam na pewno Ci pokażą i wytłumaczą.
  • REKLAMA
  • #3 16951096
    kurio1
    Poziom 11  
    Ty też nie zrozumiał byś instrukcji! To co widać na obrazku to CAŁA instrukcja w 12 językach w tym mini notesiku i tylko to co zeskanowałem jest tam. PO za tym gorsze, że nie pojmujesz najzwyklejszego pytania o pomoc!

Mi tylko chodzi o to, czy wsunąć sim do tej blaszki (ukośnie by to było) czy ta blaszka się otwiera jak w Alcatelu POP C7, który posiadam od paru lat!

Po za tym od razu widać, że strugasz znawcę lub nabijasz punkty bo nie miałes z Alcatelem do czynienia.
  • REKLAMA
  • #4 16951146
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2473
    kurio1 napisał:
    Po za tym od razu widać, że strugasz znawcę lub nabijasz punkty bo nie miałes z Alcatelem do czynienia.
    Kolego, strach się bać Tobie pomóc. Moja znajoma posiada niby taki sam telefon lecz na jedną sim (*4 instrukcja). A w dual, kartę SIM2 również się wsuwa jak SIM1, przynajmniej tak wynika z instrukcji (strzałki).
    Pozdrawiam
  • #5 16951222
    kurio1
    Poziom 11  
    Żle!Baba to baba! Sloty na simy są ponumerowane! 1 i 2 W Alcatelach zawsze tak jest. Nie wiem jak w innych markach.
    Sim nr. 1 bedzie pod bateria a nr. 2 na wierzchu. Nie wiem tylko jak sie wkłada SD.

Jak włożyć kartę pamięci SD i SIM do Alcatel U5 HD?nr.
  • #6 16951254
    icosie
    Poziom 34  
    Ocena: 239
    Witam

Nic nie podnosisz, po prostu wsuwasz kartę, leciutko powinna odstawać, ale tak ma być w tym modelu.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 16951274
    kurio1
    Poziom 11  
    Tak myślę o SD. Jest szpaka na jakieś ok. 2 mm i leży otwór nad poziomem "wierzchu 2 sim. TO WIEM.
    Ale dalej pytam!!!!!!!!!!! Jak włożyć drugi sim z numerem!? Jak podnieść tą blaszkę?

Dodano po 1 [minuty]:

ok, jutro pojde do serwisu...

Dzieki za pomoc i zaiteresowanie
  • #8 16951642
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Czytnik MicroSD jest przy aparacie, a nie w miejscu, gdzie wskazałeś.
  • #9 16951715
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4845
    Przecież "jak byk" widać na twoim zdjęciu, że SIM 1 wkładasz od strony baterii, SIM 2 pod blaszkę, a kartę pamięci nad SIM 2 w stronę obiektywu.
  • #10 16984920
    kurio1
    Poziom 11  
    OK, dałem sobie radę. Byłem chory i żle myślałem o tym :) ale pozostał mi problem z pulpitem pod ikonami. W Android 7.0 jaki mam nie mogę się połapać. Zmienia mi tylko tapetę na ekranie głównym i blokadzie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z włożeniem karty pamięci SD oraz drugiej karty SIM do smartfona Alcatel U5 HD. W instrukcji obsługi znajduje się jedynie rysunek, co powoduje niejasności. Użytkownicy sugerują, że karta SIM nr 2 powinna być wsunięta pod blaszkę, a karta SD znajduje się w pobliżu aparatu. W końcu użytkownik postanawia udać się do serwisu, aby uzyskać pomoc.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA