Witam. Mam laptopa jak w temacie. Jak mam się pozbyć komunikatu który wyskakuje mi przy każdym włączaniu laptopa? Za każdym razem muszę kliknąć ente aby laprop wystartował:
Laptop jest polizingowy i kiedyś był używany w sądzie. Ja programatorem wgrałem nowy BIOS, myślałem że to pomoże ale jednak nie pomogło i cały czas to wyskakuje
staram się wszystko zrobić ja w opisie ale ale nie wiem czy wszystko idzie tak jak ma iść. W opisie jest napisane że jak już wejdę do DOS to żeby wpisać polecenie:
4. Po wyświetleniu monitu systemu DOS wpisz nbdmifit.bat i naciśnij enter.
...wpisuję to polecenie i chce żebym podał nową datę:
...podaję datę i wyskakuje mi coś takiego, co dalej? W opisie jest coś żeby wypełnił dane ale jak to zrobić?
...uruchamiam system i odpalam plik wndmifit.exe i mam takie info:
Dobra, już do czegoś doszedłem. Wygenerowałem plik tekstowy. Mam teraz rozumieć że w tym pliku wystarczy wpisać brakujące numery, a po edycji wprowadzić dane z powrotem do BIOSu?
Dodano po 11 [godziny] 31 [minuty]:
No i jest mały problem. Wszystko zrobiłem jak w opisywanym artykule: http://losiakit.pl/wylaczenie-hp-manufacturing-program-mode/. Wygenerowałem sobie plik config.txt. Dla próby dodaję np. brakującą linię Produkt Name, czy też zmienię Manufacturing Programming Mode z *Lonk na Unlock, zapiszę zmiany, potem wpiszę komędę BiosConfigUtility64.exe /setconfig:config.txt to ostatecznie nic się nie dzieje bo jak z powrotem wygeneruję plik txt to w pliku nie ma żadnych zmian które zrobiłem wcześniej. Czy może ronię coś nie tak? Poniżej screen w którym dokładnie widać co po kolei zrobiłem:
Użytkownik laptopa HP ProBook 6570b zgłasza problem z komunikatem, który pojawia się przy każdym uruchomieniu urządzenia, wymagając naciśnięcia klawisza Enter. Laptop był wcześniej używany w sądzie, a użytkownik wgrał nowy BIOS, co nie rozwiązało problemu. W odpowiedziach zasugerowano użycie narzędzi HP DMI Tools oraz edycję danych za pomocą programu wndmifit.exe. Użytkownik miał trudności z wprowadzeniem zmian w BIOSie, a także z przejściem do trybu Manufacturing Program Mode, co jest wymagane do dokonania edycji. Wskazówki dotyczące generowania pliku konfiguracyjnego i wprowadzania zmian w BIOSie również były omawiane, jednak użytkownik napotkał problemy z zapisywaniem zmian. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.