Witam. Zrobiłem format komputera i po czym nie działa mi klawiatura i myszka na USB, a gdy podłączę klawiaturę i myszkę pod wejście P2/S to mysz i klawiatura działa normalnie. Przed formatem wszystko działalo. W BIOSie mam wszystko włączone. W menedzer urzadzen sa jakies wykrzykniki ale nie idzie tego zaktualizowac.
Mialem zainstalowany orginalny Windows 7 64 bit, zaktualzowalem do 10 i po kilku miesiacach zresetowalem ustawienia do poczatkowego systemu i po tym juz mi nie dzialala myszka i klawiatura
Pod P2/S dziala
Masz rozpakowac plik i instalowac z poziomu menadzera urzadzen, sterowniki sa w:
Intel-WinAll-Chipset-9.3.2.1020_NEW-drp\drivers\DP_Chipset_17123\Intel\WinAll\Chipset\9.3.2.1020_NEW
Wszystko już działa! Wystarczyło odłączyć myszkę i klawiaturę od USB, później wyjąć baterie na płycie głównej. Zresetował się BIOS i jak się uruchomił system z powrotem podpiąć pod USB mysz i klawiature. Dziękuję wszystkim za pomoc
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Po formacie komputera użytkownik napotkał problem z działaniem klawiatury i myszki pod portami USB, które działały poprawnie przed reinstalacją systemu. Inne urządzenia USB działały, a w menedżerze urządzeń pojawiły się wykrzykniki, co sugerowało brak odpowiednich sterowników. Użytkownik zainstalował najnowsze sterowniki, ale problem nie ustąpił. Ostatecznie rozwiązaniem okazało się odłączenie urządzeń USB oraz reset BIOS-u poprzez wyjęcie baterii z płyty głównej, co przywróciło funkcjonalność klawiatury i myszki. Wygenerowane przez model językowy.