Witam, jestem nowy na forum, przepraszam jeśli nie ten dział, jeśli tak jest proszę o przeniesienie go lub przeprowadzenie mnie na odpowiedni dział.
A więc przechodząc do problemu.
Kupiłem ostatnio podzespoły do komputera a dokładniej:
prcesor: intel core2duo e7300
RAM: good ram 2x4gb 1600mhz
karta graficzna: HIS radeon hd 6670 (mam zastępczą nvidia gt 210)
dysk: sasmung 500gb 7200rpm
płyta głowna: evga nforce 790i Ultra SLI
zasilacz: corsair cx500m
Plan na ten komputer jest taki aby włożyć 2x gtx 690 oraz procesor intel core2quad q6600 aczkolwiek narazie potrzebuje jeszcze troszke dozbierać.
Problem jaki u mnie wystąpił polega na tym: Po połączeniu wszystkich części ze sobą komputer normalnie się uruchomił i działał, testowałem około 2-3 minut. Po przełożeniu części do docelowej obudowy zaczął występować problem, podczas próby uruchomienia komputera pojawia się:
"Award BootBlock BIOS v1.0
Copyight (c) 2000, Award Software, Inc.
BIOS ROM cheksum error
Keyboard error or no keyboard present
Detecting floppy drive A media...
Drive A error. System halt"
Podczas tego komputer wydaje krótkie piknięcia cały czas oraz na płycie zawiesza się na postcode 41. Dodam iż próbowałem wyjmować baterie na całą noc i nic to niestety nie dało. Jeszcze jedna sprawa jest taka że na płycie nie ma napisu evga lecz DELL.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Kupiłem ostatnio podzespoły do komputera a dokładniej:
prcesor: intel core2duo e7300
RAM: good ram 2x4gb 1600mhz
karta graficzna: HIS radeon hd 6670 (mam zastępczą nvidia gt 210)
dysk: sasmung 500gb 7200rpm
płyta głowna: evga nforce 790i Ultra SLI
zasilacz: corsair cx500m
Plan na ten komputer jest taki aby włożyć 2x gtx 690 oraz procesor intel core2quad q6600 aczkolwiek narazie potrzebuje jeszcze troszke dozbierać.
Problem jaki u mnie wystąpił polega na tym: Po połączeniu wszystkich części ze sobą komputer normalnie się uruchomił i działał, testowałem około 2-3 minut. Po przełożeniu części do docelowej obudowy zaczął występować problem, podczas próby uruchomienia komputera pojawia się:
"Award BootBlock BIOS v1.0
Copyight (c) 2000, Award Software, Inc.
BIOS ROM cheksum error
Keyboard error or no keyboard present
Detecting floppy drive A media...
Drive A error. System halt"
Podczas tego komputer wydaje krótkie piknięcia cały czas oraz na płycie zawiesza się na postcode 41. Dodam iż próbowałem wyjmować baterie na całą noc i nic to niestety nie dało. Jeszcze jedna sprawa jest taka że na płycie nie ma napisu evga lecz DELL.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.