logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki bezprzewodowe JBL T450 - zbyt długo ładowane?

Majlosz01 21 Sty 2018 11:36 70095 9
  • #1 16976881
    Majlosz01
    Poziom 2  
    Ocena: 15
    Witam.
    Mam problem, kupiłem słuchawki JBL T450 bezprzewodowe. Po rozładowaniu podłączyłem je na noc. Jednak okazało się, że czas ładowania to 3 h, a ja ładowałem 9 h. Teraz słuchawki nie chcą się połączyć i świeci biała dioda odpowiadającą za ładowanie. Czy one sie same rozładują? Czy możliwe, że przeładowałem baterię? Proszę o pomoc.
  • #2 17126118
    lowermann
    Poziom 18  
    Ocena: 100
    Czas ładowania nie ma znaczenia, w słuchawki jest wbudowany układ zapobiegający przeładowaniu baterii. Pewnie same się rozładują, tylko po jakim czasie? Tego nie wiadomo. Nie ma tam jakiegoś przycisku reset?
  • #3 17127904
    Majlosz01
    Poziom 2  
    Ocena: 15
    Po 15 sekundach trzymania przycisku włączania zadziałały, Ale teraz nastał kolejny problem.. otóż rozładowane słuchawki podłączyłem do ładowarki. Lądowałem 3h tak jak jest napisane na pudełku po czym po odlaczeniu od ładowarki słuchawki się nie włączają nie pali się żadna dioda..
  • #4 17128129
    lowermann
    Poziom 18  
    NIe wiem kolego jak jest w tych słuchawkach, może po odłączeniu od ładowarki, gdy słuchawki są naładowane to dioda w ogóle się nie pali, a dopiero jak bateria jest słaba sygnalizuje to diodą?
    Z tego co patrzyłem to włączenie tych słuchawek następuje po przytrzymaniu przycisku power powyżej 2 sekund :)
    W ogóle czytałeś instrukcję obsługi tych słuchawek?
  • #5 17137210
    Vrhedna
    Poziom 1  
    Ocena: 14
    Dzień dobry,
    wydaje mi się, że mam podobny problem - słuchawki były podłączone do ładowania na noc, rano zauważyłam, że dioda nadal jest zapalona.
    Zgodnie z instrukcją, tuż po naladowaniu, powinna zgasnac. Słuchawki nie reagują na próby włączenia, a urządzenie z którym zostały sparowane ich nie znajduje.
    Czy autor posta mógłby napisać czy udało mu się je włączyć/nadal działają? A jeżeli przyszło mu wysłać je na gwarancje, to czy została uznana?
    Z góry dziękuję za odpowiedz, pozdrawiam.
  • #6 17137289
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2806
    Jeśli słuchawki są na gwarancji to z niej skorzystaj.
  • #7 17536610
    andrzejkowm
    Poziom 10  
    Ocena: 21
    Miałem ten sam problem.
    W sytuacji kiedy słuchawki się rozładowały, podłączyłem je do ładowania i zostawiłem na noc. Rano nie dawały już żadnych śladów "życia".
    Oddałem je na gwarancję i dostałem z powrotem naładowane i działające z informacją, że wszystko jest ok. Nic nie zostało naprawione.
    Teraz ponownie spotykam się z tym problemem.
    Udało się komuś rozwikłać tę zagadkę? Przecież nie będę po każdym rozładowaniu zanosił ich do sklepu na gwarancję.
  • #8 17537154
    lowermann
    Poziom 18  
    Sprawdziłem problem na podobnych słuchawkach. Co prawda nie były do jbl ale zachowanie było identyczne, podłączenie słuchawek poprzez miernik poboru prądu na usb nie wskazywał w ogóle poboru prądu. Problem został rozwiązany w następujący sposób. Dostałem się do baterii słuchawek, na krótko poprzez zasilacz (około 20 sekund) zainicjowałem podłączenie źródła prądu na baterię (w moim wypadku 4,5 wolta, 150 mA.
    Po tych czynnościach bateria "odżyła" i po podłączeniu wskaźnika poboru prądu usb, miernik wykazał że słuchawki się ładują.
    Możliwe że układ nie potrafi zainicjować ładowania bo zbyt głębokim rozładowaniu.
  • #9 17537688
    andrzejkowm
    Poziom 10  
    Ocena: 21
    lowermann napisał:
    Sprawdziłem problem na podobnych słuchawkach. Co prawda nie były do jbl ale zachowanie było identyczne, podłączenie słuchawek poprzez miernik poboru prądu na usb nie wskazywał w ogóle poboru prądu. Problem został rozwiązany w następujący sposób. Dostałem się do baterii słuchawek, na krótko poprzez zasilacz (około 20 sekund) zainicjowałem podłączenie źródła prądu na baterię (w moim wypadku 4,5 wolta, 150 mA.
    Po tych czynnościach bateria "odżyła" i po podłączeniu wskaźnika poboru prądu usb, miernik wykazał że słuchawki się ładują.
    Możliwe że układ nie potrafi zainicjować ładowania bo zbyt głębokim rozładowaniu.

Może masz rację. Tylko według mnie jest to wada fabryczna.
    Oddałem po raz kolejny (drugi) słuchawki do reklamacji- teraz czekam na odpowiedź serwisu w tej sprawie.
  • #10 18383567
    Kotlet_mielony....
    Poziom 1  
    Ocena: 9
    Siema mam takie same słuchawki w też po ładowaniu jakieś 4 godziny zapaliła się biała dioda i nic się nie działo nie mogłam włączyć ani wtłoczyć słuchawek. Przeczytałam że ktoś przytrzymał 15 sekund i zadziałało i w moim przypadku tez.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z bezprzewodowymi słuchawkami JBL T450, które po długim ładowaniu (9 godzin) nie chciały się włączyć, a dioda ładowania pozostała biała. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali, że słuchawki mają wbudowany układ zapobiegający przeładowaniu, a także podpowiedzieli, aby spróbować przytrzymać przycisk włączania przez 15 sekund, co pomogło niektórym użytkownikom. Pojawiły się również sugestie dotyczące problemów z głębokim rozładowaniem baterii, które mogą uniemożliwiać ładowanie. W przypadku braku reakcji, zalecano skorzystanie z gwarancji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA