logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blokada IP na YouTube - Jak ukryć filmy przed subskrybentem?

helterskelter33 25 Sty 2018 12:16 807 14
REKLAMA
  • #1 16987448
    helterskelter33
    Poziom 18  
    Ocena: 57
    Witam Czy istnieje mozliwosc sprawdzenia adresu ip osoby ktora napisala komentarz na You Tube? Czy moge zablokowac ta osobe w taki sposob aby nie wyswietlaly sie jej moje filmy na You Tube w propozycjach, mimo ze jest subskrybentem?Czy jest mozliwosc, aby tak zablokowac ta osobe zeby nie mogla znalezc mnie np zdjec w wyszukiwarce google? I czy istnieje mozliwosc podgladu w czasie rzeczywistym kiedy ta osoba odwiedza moje strony internetowe. Bardzo prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16987463
    Loker
    Poziom 39  
    Ocena: 720
    Ad.1 Ty nie możesz sprawdzić, administracja YouTube'a pewnie ma takie dane, ale ich Ci nie udostępni.
    Ad.2 Jeśli nawet jest taka mozliwość, to można ją łatwo obejść - zakładając nowy profil.
    Ad.3 Nie.
    Ad.4 Tak, chyba że łączy się z innego IP, przez proxy, TORa albo w jakikolwiek inny sposób ukrywa źródłowe IP.
  • REKLAMA
  • #3 16987476
    helterskelter33
    Poziom 18  
    jak zatem to sprawdzic? Odnosnie pkt.4 Dziekuje za odpowiedz
  • REKLAMA
  • #4 16987501
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2234
    helterskelter33 napisał:
    jak zatem to sprawdzic? Odnosnie pkt.4 Dziekuje za odpowiedz
    W logach serwera na którym masz stronę.
  • #5 16987518
    czareqpl
    Poziom 33  
    Ocena: 579
    To może Kolega pochwali się swoją twórczością na Youtube?
    Takie już są uroki SŁAWY ;)
  • #6 16987521
    helterskelter33
    Poziom 18  
    Dziekuje za odpowiedz. Co do ip z komentarza youtube, slyszalem ze jest tam zakladka analytics ktora zbiera wiele danych o uzytkownikach, nawet z jakiego kraju jest osoba ktora ogladala film. Mam jeszcze ostatnie pytanie-czy jest taka mozliwosc ze ktos zhakowal moje konto google w taki sposob iz nie mam o tym pojecia? Jeszcze raz dziekuje za pomoc.
  • #7 16987528
    czareqpl
    Poziom 33  
    helterskelter33 napisał:
    Co do ip z komentarza youtube, slyszalem ze jest tam zakladka analytics ktora zbiera wiele danych o uzytkownikach, nawet z jakiego kraju jest osoba ktora ogladala film.

Panie, jesteś Pan youtuber a nie wiesz co jest w zakładkach? Gdzieś coś słyszałeś ale zamiast najpierw samemu sprawdzić to pytasz ludzi...

Oczywiście, że ktoś mógł zhackować Twoje konto. A zmieniłeś hasło odkąd masz wątpliwości tego hackowania?
  • REKLAMA
  • #8 16987540
    helterskelter33
    Poziom 18  
    Hasla nie zmienialem od ponad 3 lat. Z tym pytaniem o google analytics chodzilo mi wlasnie o podejrzenie ip ale nie znalazlem tej opcji
  • #9 16987541
    czareqpl
    Poziom 33  
    helterskelter33 napisał:
    Hasla nie zmienialem od ponad 3 lat.

No to czego się spodziewasz, skoro nie stosujesz praktyk mających na celu uchronić bezpieczeństwo konta?
  • #10 16987548
    helterskelter33
    Poziom 18  
    Czy w zwiazku z tym Google nie powinno wysylac mi alertow o podejrzanej aktywnosci?
  • #11 16987557
    czareqpl
    Poziom 33  
    Na tym polega sprytny hacking abyś się nie dowiedział...
  • #12 16987907
    helterskelter33
    Poziom 18  
    Co zrobic w takiej sytuacji? Jak upewnic sie ze ktos grzebal w moim koncie?
  • #13 16988243
    Mezulith
    Poziom 9  
    Ocena: 9
    Sprawdzic aktywnosc twojego konta i porównać z urządzeniami jakimi się posługujesz i lokalizacjami w których byłeś lub nie :)
  • #14 16988890
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    helterskelter33 napisał:
    Co zrobic w takiej sytuacji? Jak upewnic sie ze ktos grzebal w moim koncie?

Zmienić w końcu po 3 latach hasło?!?! Na jakieś skomplikowane?

Dodano po 4 [minuty]:

helterskelter33 napisał:
    Czy moge zablokowac ta osobe w taki sposob aby nie wyswietlaly sie jej moje filmy na You Tube w propozycjach, mimo ze jest subskrybentem?Czy jest mozliwosc, aby tak zablokowac ta osobe zeby nie mogla znalezc mnie np zdjec w wyszukiwarce google?

Wg. mnie, nie ma możliwości, dopóki każdy może sobie założyć tyle nowych kont ile chce.
    helterskelter33 napisał:
    Czy istnieje mozliwosc sprawdzenia adresu ip osoby ktora napisala komentarz na You Tube?

Zależy czy uda Ci się np. ustalić tożsamość tej osoby. ;) YT, z tego co wiem, nie udostępnia IP widzów właścicielom kanałów.
    helterskelter33 napisał:
    I czy istnieje mozliwosc podgladu w czasie rzeczywistym kiedy ta osoba odwiedza moje strony internetowe.

Jak już wspomniano, możliwość użycia mechanizmów ukrywania IP, jak np. VPN prowadzi do negatywnej odpowiedzi również na to pytanie.
  • #15 16989097
    helterskelter33
    Poziom 18  
    Haslo mialem dosc skomplikowane. Nigdy tez nie zdarzylo mi sie nie wylogowac z komputera/telefonu po zakonczeniu przegladania.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość sprawdzenia adresu IP osoby, która skomentowała jego film na YouTube oraz o metody zablokowania tej osoby, aby nie widziała jego filmów, mimo że jest subskrybentem. Odpowiedzi wskazują, że YouTube nie udostępnia takich danych, a użytkownik nie ma możliwości ich sprawdzenia. Zasugerowano, że osoba może ukrywać swoje IP za pomocą proxy lub VPN. Użytkownik porusza również kwestie bezpieczeństwa swojego konta Google, pytając o możliwość hackowania oraz alerty o podejrzanej aktywności. Wskazano na konieczność zmiany hasła oraz sprawdzenia aktywności konta w celu zabezpieczenia się przed nieautoryzowanym dostępem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA