logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić oprogramowanie i zdjąć simlock w Motorola Talkabout T2688?

andrzejkow 14 Sie 2005 23:31 1214 4
REKLAMA
  • #1 1734588
    andrzejkow
    Poziom 11  
    Chcę zmienić oprogramowanie (tel. się 'zawiesza') i zdjąć simlock'a w tym telefonie. Skąd mogę sciągnąć odpowiednie programy włącznie z najnowszym soft'em i jak mam to dobrze zrobić? Wiem że zagadnienie jest banalne ale telefon jest mało popularny i znacznie trudniej znaleźć jakieś wiarygodne materiały na ten temat. Proszę o wyrozumiałość i pomoc!
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1734929
    prorocx
    Poziom 16  
    Kolego mam cos co moze ci pomoc (schemat & manual level 1,2) W manualu masz opis wszystkiego poprzez opis oprogramowania urzywanego w tym modelu oraz struktur i wielu istotnych szczegolow
    Schemat mianowicie taki powinien posiadac ktos zamierzający kiedys tiuningowac bądz naprawić swoje cacko , pozdro :_
    :idea:
    dodałem ci schematy zebys zrobił sobie swojego flashera [napisz o rezultatach twoich eksperymentó :) ] :D
    Załączniki:
    • Jak zmienić oprogramowanie i zdjąć simlock w Motorola Talkabout T2688? ^ FLASHER_Interface-schem.jpg (35.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zmienić oprogramowanie i zdjąć simlock w Motorola Talkabout T2688? ^ FLASHER-schem.jpg (177.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Manual.pdf (435.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ck104-1.pdf (100.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1735147
    andrzejkow
    Poziom 11  
    Dzięki za odpowieź. Bardzo interesuje mnie również skąd mam mogę sciągnąć najnowszy oryginalny soft i program do jego wgrania. Czy wystarczy mi zwykły kabel com?
  • REKLAMA
  • #4 1736092
    prorocx
    Poziom 16  
    najnowszy soft powinienes sciagnac z sopport'a do BOXa ktorego bedziesz uzywac (Gryfin, Tornado ...) do flashowania .
    Mysle ze gdy wpiszesz w eMule "Motorola T2688" i wybierzesz zakładke programy badz archiwa powinienes znalesc duzo programów.
    Napisz jak wypadły twoje testy , pozdro :_
    :idea:
  • #5 1761690
    andrzejkow
    Poziom 11  
    Zdjęcia simlock'a można dokonać za pomocą zwykłego kabla com. Kupiłem taki kabel (do T205/T2688) na allegro ale okazało się że nie pasuje do telefonu (jest na inne złącze). Niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedniego przewodu więc z całej operacji zrezygnowałem. Bardzo wiele ciekawych informacji na temat T205 można znaleźć na stronach:
    http://spairo1741.fm.interia.pl/ oraz http://t205.narod.ru/. Soft można sciągnąć z elektrody (najnowszy oryginalny to 3.33 jest również nieoryginalny 3.35). Flashować (pod XP) można przy pomocy programów Omega Gsm lub Motorola Service Dmtool. Przyczyną częstego zawieszania się tych aparatów jest słabo kontaktująca karta SIM.

pozdrawiam
    Andrzej
REKLAMA