włożyłem druga pompkę ale wcale nie działa już nie wiem nie mam pojęcia a nie mam jak sprawdzić napięcia w kostce bo jak nie pompka to chyba już nic innego jak ta kostka.
Podpialem stara pompkę na krótko i chodzi he, przekazniki zamieniłem miejscami i sprawdzałem bezpiecznik i też nic tak że chyba kostka... Więc co teraz zrobić????
Poluzuj rurki na wtryskach. Kręcąc silnikiem złapiesz takie położenie, że pompka w baku przeleje na wtryskiwacz. Zakręcasz tą rurkę i kręcisz silnikiem do następnego wtrysku. 1342 kolejność. Inaczej będzie dużo kręcenia, a i pompa VP może nie wydolić. Pompkę uruchamiałem plusem na bezpieczniku.
No ja mam Narazie ja na krótko bo nie dostaje prądu jak jest normalnie podlaczona. A jeśli pompka paliwa nie dostaje prądu to może być tak że i wtryskowa też?
Przy uszkodzeniu sterownika pompy, jeśli komputer wyłapie jakieś błędy pompka w baku może nie pracować. Druga sprawa jest taka że co prawda inna marka ale jak jest jakaś określona ilość paliwa na pewno więcej niż połowa baku to pompka wstępna elektryczna nie załącza się, przynajmniej po przekręceniu kluczykiem w pozycję jeden.
✨ W dyskusji poruszono kwestię odpowietrzania układu paliwowego po wymianie pompki paliwa w BMW E46 320d. Użytkownicy sugerują, że po wymianie pompki warto również wymienić filtr paliwa i napełnić go olejem napędowym (ON), co ułatwi odpowietrzenie. W przypadku, gdy pompka w zbiorniku nie działa, układ może być opróżniony, co utrudnia zaciągnięcie paliwa. Kilkukrotne przekręcanie kluczyka na zapłon może pomóc w napełnieniu układu, ale jeśli pompka nie dostaje prądu, problem może leżeć w uszkodzeniu sterownika lub kostki. Użytkownicy dzielą się również metodami na uruchomienie pompki oraz na odpowietrzenie wtryskiwaczy. Wygenerowane przez model językowy.