logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

New Holland 8360 błąd ciśnienia smarowania silnika

tysperpiotr 08 Lut 2018 20:36 4182 10
REKLAMA
  • #1 17023051
    tysperpiotr
    Poziom 10  
    przy nh 8360 r 97 pojawił się sygnał na gł wyświetlaczu STOP, oraz miga kontrolka smarowania w lewym małym wyświetlaczu (przy słupkowym wskaźniku) Nad stopem pojawia się "1". Ciśnienie oleju jest pow 2,5mpa (sprawdzone manometrem), czujnik wymieniony na nowy, reaguje na ciśnienie z układu smarowania- gaśnie czer. kontr. w górnej części tablicy. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17023576
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17024244
    tysperpiotr
    Poziom 10  
    Hej, dzięki za info. jeszcze wieczorem okazało się, że wysunęła się wtyczka pod podłogą, w dodatku przewód do zasilania czujnika od lampki czerwonej był przerwany. Poskładaliśmy wszystko i działa. :o) Ten czujnik, który pokazałeś myślałem, że jest od wody. Tak więc wszystko gra, choć jeszcze na wyświetlaczu mruga kontrolka podnośnika (kółko przekreślone i cyfra 15), i mryga pomarańczowa lampka z prawej strony przy sterowaniu hydrauliki. Masz jakieś sugestie? pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17024688
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17025073
    tysperpiotr
    Poziom 10  
    Ok. Dziś już nie ogarnę. Dam znać co i jak. Tymczasem dzięki za nakierowanie :o)
  • REKLAMA
  • #6 17807316
    tysperpiotr
    Poziom 10  
    Hej to znów ja z problemem. Mianowicie przestał podnosić tylny tuz. Jakiś czas temu czasem drygnął, ale ostatnio cisza. Możesz poradzić od czego zacząć szukać?
  • #7 17807382
    Kriskurde
    Poziom 13  
    Ocena: 26
    Wyświetla jakiś błąd? Z przycisków na błotnikach działa? Diody coś sygnalizują?
  • #8 17807388
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 17809256
    tysperpiotr
    Poziom 10  
    Więc puściłem 12v i podnośnik śmiga. Wygląda na to, że wiązka jest zmasakrowana. Kilka łączeń na złączki elektryczne, spękane kable.... na pulpicie wyskakuje 54 i 64 z figurą ramienia. dodatkowo miga kontrolka pomarańczowa na pulpicie z prawej strony przy pokrętle siły reakcji

Dodano po 43 [sekundy]:

z błotnika też nie działa
  • #10 17809371
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 17809380
    tysperpiotr
    Poziom 10  
    mruga równo

Dodano po 4 [minuty]:

64 zapaliło się, gdy poruszałem kablami i jeden wypadł. Poskładałem ale nadal nic. Muszę przejrzeć tę wiązkę. Kiepskie dojście, szkoda, że pod siedzeniem nie ma otworu... Jak pisałem podając 12v podnośnik ruszył góra-dół. A co z tym sterownikiem i 5v?

Podsumowanie tematu

✨ U użytkownika ciągnika New Holland 8360 z 1997 roku pojawił się błąd ciśnienia smarowania, objawiający się sygnałem STOP na wyświetlaczu oraz migającą kontrolką smarowania. Po sprawdzeniu ciśnienia oleju (2,5 MPa) i wymianie czujnika, problem okazał się związany z uszkodzeniem wtyczki oraz przerwanym przewodem zasilającym czujnik lampki. Po naprawie, użytkownik zgłosił nowy problem z podnośnikiem, który przestał działać. Zdiagnozowano uszkodzenie wiązki kablowej oraz błędy 54 i 64, wskazujące na problemy z napięciem referencyjnym i cewką podnoszenia. Użytkownik potwierdził, że podanie napięcia 12V na cewkę podnoszenia przywróciło funkcjonalność podnośnika, co sugeruje, że problem leży w elektryce.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA