logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cobra – samoczynne uruchamianie alarmu po uzbrojeniu, możliwe zakłócenia

Szoszon 15 Sie 2005 23:19 3406 4
  • #1 1737148
    Szoszon
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam
    Zakupiłem samochód właśnie z takim alarmem.NIe wiem jaki to model bo nie wiem gdzie jest umiejscowiona centralka , ale do rzeczy.Bardzo często się zdarza że po uzbrojeniu alarm po jakimś czasie zaczyna "wyć".Dlaczego tak się dzieje ? Wychodzę np z pracy , samochód sygnalizuje że był uruchomiony alarm , innym razem jest wszystko ok.Co może zakłócać jego działanie ?
  • Pomocny post
    #2 1737360
    marek majchrzak
    Poziom 20  
    Ocena: 117
    jeśli jest to cobra made in france to spróbuj ustalić po syrence czy jest to alarm typu kompakt(1) czy też rozdzielny(2) najłatwiej po ilości przewodów.
    Ad 1 gruba wtyka - w jej okolicy odszukaj potencjometr do regulacji (w lewo przytępiasz w prawo wyczulasz)
    Ad 2 kilka przewodów - odszukaj centralkę alarmu w okolicach skrzynki bezp. lub kierownicy.odszukaj dodatkowe moduły wstrząsu lub ultradźwięki znajdź wyreguluj potencjometrem.
  • #3 1737545
    Szoszon
    Poziom 13  
    Zgadłeś , jest to cobra made in france , więc będę szukał tego potencjometru :D
  • #4 1738814
    Szoszon
    Poziom 13  
    Niestety nie znalazłem potencjometru , ale znalazłem centralkę . Dysponuje ktoś schematem tego alarmu ? to cobra 3195 , chciałbym po prostu wyłączyć np czujnik wstrząsu i już :idea:

Dodano po 48 [minuty]:

DObrałem się do tego alarmu i po wyciąganiu wtyczek szwankuje czujnik ruchu . Czy jest to możliwe ? I czy można takie coś kupić ?
  • #5 1749455
    marek majchrzak
    Poziom 20  
    Ocena: 117
    czujka ruchu może być niestety regulowana programowo.nie posiadam instrukcji ale jeśli ci to pomoże to dealer cobry jest W-wie na ulicy 3-maja choć niezbyt chętnie udzielają informacji to spróbuj.
REKLAMA