logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alarm cobra. W nocy jak przyjdzie mróz zaczyna wyć bez powodu.

gjanicki 08 Mar 2006 23:20 3060 5
  • #1 2392106
    gjanicki
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,

Czy ktoś miał juz taki problem ?

Alarm działa prawidłowo do wieczora.
    W nocy jak przyjdzie mróz zaczyna wyć bez powodu.
    Czujniki w dzrzwiach i klapach sprawdzone i niby jest ok ??

co to może być ??

Czy mozliwe że padła z mrozu bateria (5 lat pracy) w syrenie i alarm wyje z tego powodu ???

Prosze o pomoc
  • #2 2393062
    adam.p123
    Poziom 19  
    Ocena: 79
    A syrene masz z własnym zasilaniem. Pozdrawiam
  • #3 2393192
    fotoplus
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    prawdopodobnie dostała sie woda ale napisz wiecej która to cobra
  • #4 2393289
    Sławek62
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Miałem podobny problem rok temu.Alarm włączał się samoistnie.Po rozkręceniu syreny okazało się że dostała się woda i robiła bałagan.Były nawet nadżerki w druku.Po usunięciu tego problemy ustąpiły. Przy okazji możesz sprawdzić stan baterii syrenie.
  • #5 2393779
    lgy1
    Poziom 21  
    Ocena: 133
    Nie napisałeś czy masz czujniki ruchu [ ultradzwiękowy ] nieraz lubią na mrozie robic takie jaja , proponuje sprawdzic też czujnik wstrząsowy bo niewiadomo. A czy alarm sygnalizuje próbę włamania? Może też załączac się alarm gdy na mrozie spada napięcie akumulatora , pomyślałeś o tym , może bateria jest już licha .
    Powodzenia w szukaniu.
  • #6 2533257
    joanjar
    Poziom 11  
    miałem kiedyś problem z alarmem (nie była to cobra), który polegał na tym,że gdy byłem autem na myjni lub była duża wilgotnośc powietrza np. podczas deszczu zaczynały mrugać kierunki. walczyłem z tym prawie pół roku. dzięki temu w ASO powiedzieli,że poznali całą instalację elektryczną mojego Focuas na wylot.
    przyczyna - przebicie na kablach
REKLAMA