Mam sieć na sprzecie z tematu tego postu.Problem polega na tym słaby transfer (router nie jest wcale obciążony)słaby ping ,siła sygnału jaką wskazuję ap ovis to raz 100 raz 1 % czy to normalne w tych apekach?Mam sieć w pobliżu nadajników era i idea.CZy to może powodowac zakłocenia???Jest też sąsiednia sieś która sieje po wszystkich kanałach.Moich Apeków jest pięć ,jeden (bazowy ) Jest przy routerze.Następny główny jest w odlewgłości jakieś 2 km.Żeby lepiej chodziło dołożyłem jeszcze pomost między głownym a bazowym.Dalej apeki są poustawiane po obu krancach miasta. Z antenami sektorowymi.Problem w tym że pierwszy apek widzi i pomost i nadajnik bazowy.Czy bedzie to zakłocać?Czy lepiej ustawić ap plus drugi jako klient?na pierwszym apeku bazowym mam antene paraboliczną nastepna jest dookólna a nstępne są już sektorowe.Gdzie leży przyczyna tak słabego łącza?ustawienia ap jako bridge?Czy za mała moć którejsć aneteny(parabola 27 db sektorowe 22 db)Jeżeli tak to co radzicie wzmacniacz czy inny apek?pingi są straszne np chwile są 10 ms poten nagle skaćżą na 300 albo i tysiąc a potem znów jest dobrze.Czy lepiej zastosować ap->klient??
Moderowany przez kosmitę:proszę nie używać przekleństw w temacie