logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta Sieciowa Belkin - Nie działająca (nie widoczna) karta sieciowa

thatKikla 27 Lut 2018 22:36 645 8
REKLAMA
  • #1 17068814
    thatKikla
    Poziom 3  
    Witam! Mój problem polega na tym, że karta sieciowa na wejście PCI nie jest wykrywana po zmianie płyty głównej, a dioda nie pali się tak jak na starej płycie głównej . Niestety nie posiadam sterowników na płytach, ponieważ są to stare sprzęty.
    karta sieciowa: Belkin Wireless F5D9000
    płyta główna: Foxconn na socket 775, musiałbym sprawdzić jaka dokładnie
    system: Windows Vista 32bity (wiem, że słabo)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17068852
    thatKikla
    Poziom 3  
    Instalowałem sterowniki Belkina i nie pomogło, chyba że naprawdę jestem straszną gapą i coś przeoczyłem. Czy może to być problem z płytą główną?
  • REKLAMA
  • #4 17068875
    mladenick
    Poziom 16  
    Ocena: 90
    http://www.belkin.com/uk/support-article?articleNum=4495
    może spróbuj oprogramowanie ze sterownikiem no chyba, że już instalowałeś, na pewno ta karta jest sprawna? bo wygląda, że nie,
    teoretycznie po załączeniu komputera windows powinien ją wykryć i poprosić o sterownik, prosi?
  • #5 17068886
    thatKikla
    Poziom 3  
    Jeszcze wczoraj karta sieciowa, gdy była na starej płycie głównej łączyła się z moją siecią, i była wykrywana. Jutro poszperam, odpalę komputer i jeszcze raz zainstaluję ten sterownik. Na komputerze mi aż tak nie zależy. Wszystko co było potrzebne zostało zgrane.
  • REKLAMA
  • #7 17069308
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6833
    Nazwa starej płyty?
    Nazwa nowej płyty?
    Nazwa karty Belkin?

Być może karat na nowej płycie widziana jest jako "nieobsługiwana" WhiteList
  • #8 17070292
    thatKikla
    Poziom 3  
    Stara płyta: rc415st-pm
    Nowa płyta: Foxconn g31mx
    Karta sieciowa: Belkin Wireless G Plus MIMO Desktop Card, F5D9000 v3
    Próbowałem już zmieniać wejścia. Pomyślałem, że zainstaluję sterowniki do płyty głównej.
  • #9 17071399
    310artur
    Poziom 43  
    Ocena: 670
    thatKikla napisał:
    Pomyślałem, że zainstaluję sterowniki do płyty głównej.

Nie pomyślałem nawet że tego wcześniej nie zrobiłeś. Założyłem że w managerze urządzeń nie ma żadnych trójkątów

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą sieciową Belkin Wireless F5D9000, która nie jest wykrywana po zmianie płyty głównej na Foxconn G31MX. Po instalacji sterowników karta nadal nie działa, a dioda sygnalizacyjna nie świeci. Użytkownik sugeruje, że karta działała na starej płycie (rc415st-pm) i planuje ponownie zainstalować sterowniki oraz sprawdzić inne sloty PCI. Inni uczestnicy dyskusji sugerują reset BIOS-u oraz sprawdzenie menedżera urządzeń w celu potwierdzenia obecności karty. Istnieje również możliwość, że nowa płyta główna nie obsługuje karty z powodu białej listy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA