logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DFE 530 TX - karta sieciowa niewidoczna w systemie, jak odblokować?

leonzawod 11 Mar 2007 17:47 893 2
REKLAMA
  • #1 3667489
    leonzawod
    Poziom 1  
    Problem polega na tym ze ze system jej nie widzi, gdy podlaczam w to samo miejsce np modem to wszystko ok .
    Na innym kompie wszystko ok , jest widoczna z tym ze tam jest problem z instalacja sterownika i tak w kolko.
    Za nim kupie nowa karte chcialbym torche jeszcze pokombinowac.
    Slyszalem od kolegi ze jest to kwestia " odblokowania karty " .
    Ale na ten temat niestety nic nie wiem.
    Prosze o pomoc !!
  • REKLAMA
  • #2 3667948
    kivlov
    Poziom 26  
    Ocena: 11
    karta nie jest kompatybilna z Twoja płytą główna tak jest ze starszymi urządzeniami może pomoc zmiana biosu, ale nie jest to pewne

np miałem podobną sytuacje z karta dźwiękową sound blaster live 5.1 czyli i innego nie włączał sie komputer u mnie sie instaluje ale nie działa dźwięk a na innym komputerku wszystko jest ok
  • #3 3668278
    pwjot
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Karta jest niezła, ale trochę nietypowa. Tez spotkałem się z problemami na starszych płytach. Ale spotkałem się też z sytuacją, że uszkodzona DFE530 była widziana i sterowniki nie dały się zainstalować. Inne takie karty na tym kompie chodzą bez problemu. A miałem do testowania 15 kompów z takimi kartami, przy czym z jedną były problemy. Wstawiłem na Realteku za 19 zł i po problemach :)
REKLAMA